„Надявам моите колеги да говорят с колегите от "Атака" – просто ненужно е да му се вдигат акциите по този начин. Той (Георги Първанов - б.р.) ще се изкара жертва накрая. Видно е, че прави политически проект, аз им пожелавам успех”, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той заяви, че няма да обръща повече внимание на този проект, защото не го смята за противник, освен това посочи, че на тази тема повече няма да говори.

Вчера проектът "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ)  бе представен в НДК.
В ГЕРБ „АБВ” сме били отдавна, вече пишем, четем, преразказваме, лаконично  коментира тогава инициативата Борисов. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи от парламентарната трибуна нова процедура по импийчмънт на президента заради учредяването на "нова партия точно в този момент" (приемането на прокетобюджет 2011 - б.р.). Според него така държавният глава нарушава Конституцията, защото „президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии”.
 
От ГЕРБ обявиха, че ще обсъдят следващата седмица дали да бъдат предприети процедури по импийчмънт. Съпредседателят на ПГ на партията Красимир Велчев коментира, че предложението било неочаквано и за него. Той обясни, че в близките дни ГЕРБ ще поиска мнението и на останалите партии.

Самият Първанов още вчера заяви, че не се интересува от искането за процедура по импийчмънт.

През март тази година първото искане за импийчмънт на президента не мина при гласуването в пленарна зала. До искането за отстраняването му се стигна, след като той разпространи стенограмата от разговор си със Симеон Дянков, който не бил предупреден, че го записват.