Премиерът Бойко Борисов, който продължава посещението си в Ню Йорк за сесията на ООН, се похвали във Фейсбук след среща с българи.

Снимки: Официална Фейсбук страница

"Разговарях с българската общност в Ню Йорк. Хората се интересуват и питат какво се случва у нас. По-голямата част считат, че е видимо това, което се прави в страната и че България се подобрява. Разбира се, ние си знаем, че още повече трябва да се работи за върховенството на закона и за развитието на икономиката. Обясних какви мерки предприемаме в тези посоки", написа в социалната мрежа той.

Снимки: Официална Фейсбук страница

Пред журналисти след това той коментира: "Едни хора са щастливи, други си имат своите проблеми, интересуват се, питат. За радост, по-голямата част считат, че е видимо това, което се прави и се подобрява страната и това, което ние си знаем - че още повече трябва да се работи да върховенството на закона и за инфраструктурата". И добави, че от сънародниците ни е разбрал още, че искат повече образование, квалификация и икономически зони.

Снимки: Официална Фейсбук страница

Снимки: Официална Фейсбук страница

Междувременно премиерът се срещна и с представители на американски еврейски организации и изрази благодарност за подкрепата пред Конгреса и администрация за постигането на пълна визова реципрочност със САЩ.

По-рано той посети международен икономически форум в Ню Йорк, където обсъди последствията от Брекзит с премиера на Великобритания Тереза Мей.

"Всички говорят за обединени нации, но светът никога не е бил разединен повече. Геополитиката е сложно нещо, в момента виждате и от речта на Тръмп - много лагери, лагерчета. При един твърд Брекзит не само Великобритания, а и Европа ще бъде разтресена. Затова трябва да намерим мек вариант", каза Борисов.