ГЕРБ всячески се опитва да скрие дебата за АЕЦ "Белене", е мнението на Овчаров, цитирано от БГНЕС.
Румен Овчаров отново посочи колко е важен проектът АЕЦ "Белене". Според него за 60 години експлоатация на атомната централа бихме спечелили 200 млрд. евро.

Решението на парламента за прекратяването на проекта беше взето с изключени камери, посочи той. Според него не бива да се предрича така категорично, че няма да има вот на недоверие. Нека да оставим юристите да си свършат работата и да преценят дали ще има или няма да има вот, каза той.
След оттеглянето на "Атака" под искането за вота останаха по-малко от необходимите 48 подписа.

Румен Овчаров е категоричен, че БСП не е направила грешка, като е поискало вот на недоверие. Той отхвърли твърденията, че зад решението на "Атака" стои бившият президент Георги Първанов. Не мисля, че чак в такава голяма степен Първанов може да влияе на политическите процеси в страната, каза Овчаров.

Конгресът на партията трябва да ни позволи да играем по-активно като опозиция, смята червеният депутат.
Има една приказка в политиката - Никога не казвай никога, така Румен Овчаров отговори на въпроса дали от БСП биха направили отново коалиция с ДПС или пък коалиция с Меглена Кунева. Депутатът припомни, че в близкото минало от БСП са били опозиция на правителството на НДСВ и после са им станали коалиционен партньор.

По-късно днес лидерът на БСП Сергей Станишев се срещна с ръководството на ВМРО и им предложи да се включат в Инициативен комитет за събиране на подписи за национален референдум за АЕЦ "Белене", предаде БГНЕС.

"В сряда другата седмица ще оповестим формата, в която ще участваме. Не е нормално българският премиер и управляващите да вземат такова мащабно решение без да са чули мнението на специалистите и гражданите на страната", отговори лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Той добави, че за 3 г. от управлението на ГЕРБ не са дали икономически аргументи, а само политически и те са били давани "с ръце в джобовете".
"Когато дойде сметката за тока, дали сте безпартийни, от БСП, от ВМРО или от ГЕРБ - сметката ви е надута и ще става все по-надута, въпросът е дали токът ще струва тези пари или ще трябва да плащаме още, защото този ток няма да е наш, а ще го внасяме от нашата мила съседка Турция", каза още той.