Едва 21 бяха гласовете в подкрепа, 37 бяха против, а 40 се въздържаха.

„Това са кьорфишеци. Те не са легитимни, имат наглостта да излизат тука да говорят. Могат да се спестят огромни пари на бюджета, ако тези хора се съкратят. Какво правят пет души с пари, двойни на депутатските”, попита проф. Станислав Станилов от "Атака", цитиран от "Фокус".

Той посочи, че с доклада само се опитват да хвърлят прах в очите на хората.

Борислав Стоянов от "Атака" пък заяви, че средната заплата в комисията е 1054.37 лв., а от Павел Шопов КЗД отнесе критика за скъпите коли.

Средната заплата на служителите по трудов договор в Комисията за защита от дискриминация е 725 лева, каза обаче председателят й Кемал Еюп, цитиран от БТА.  Еюп обясни, че допълнителни пари членовете получават само от проекти, в които комисията участва и отбеляза, че еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг дава много добра оценка на работата на комисията.

Отчетът на комисията показва, че през 2010 г. са подадени 838 жалби и сигнали, а образуваните преписки през годината са 268. В приемната в София, в офисите на регионалните й представители в страната, в откритите приемни в различни градове, както и по телефона са консултирани по повод конкретни оплаквания 3821 граждани.

Увеличил се е броят на преписките, образувани за нарушения при упражняване на правото на труд, тормоз на работното място, както и по признаците "пол" и "синдикална принадлежност". Най-много са жалбите в сферата на труда, свързани с обявите за поставена възрастова граница, както и за различно заплащане за еднакво положен труд по признак "пол".