Това каза лидерът на РЗС Яне Янев на брифинг в парламента, цитиран от “Фокус”. Според него това правителство ще докара държавата до финансов банкрут, от който най-много ще пострадат честните български граждани, а най-малко олигарсите. По думите на лидера на РЗС Дянков е показал пълна неадекватност.
„Искаме това да стане във възможно най-кратък срок”, заяви Янев.
Той допълни, че финансовият министър трябва да бъде освободен заради некомпетентност и невъзможност да се справи със ситуацията.

В противен случай от РЗС ще се обърнат към всички ощетени – майки, пенсионери и представители на бизнеса. Янев се закани, че ще окупират безсрочно Министерство на финансите, докато Симеон Дянков не подаде оставка.
„В момента държавата е качена на една шейна и се движи към финансов колапс. Ние искаме правителството да предприеме незабавни действия за събирането на 1 млрд. и 500 млн. лева от Агенцията за следприватизационен контрол, да разсекретят договорите към монополисти като ЧЕЗ, ЕОН и незабавно правителството да изпълни ангажиментите си за поправки в така наречения Закон "Кушлев", за да се приберат около 1 млрд. евро от незаконно придобито имущество”, посочи Янев.

От РЗС се обявиха против антикризсните мерки, които се предвиждат .
„Считаме, че Борисов в никакъв случай не трябва да ги тества в обществото”, заяви Янев. Според лидера на РЗС това е поредният объркан ход на министър Дянков и неговите чиновници.

Възразяваме остро срещу идеите, които са обсъждани, защото те ще доведат до рязко спадане на доходите и влошаване на състоянието. Това каза пред DarikFinance.bg Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа". Той уточни, че синдикатите не са съгласни с антикризисните мерки. Не сме съгласни с тях и ако се стигне до това, сме готови с всички средства, на които сме способни, да реагираме, каза Тренчев. Считаме, че здравият разум ще надделее, допълни той.