"Бях под въздействието на много силни любовни емоции. Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. Наистина страдам от психично разстройство. Ние вървим на изток вместо на запад".

Това заяви Александър Паталенски - шофьорът, който бе задържан зрелищно след гонка с полицията пред КАТ в Пловдив. Днес той получи обвинения за три престъпления и постоянна мярка за задържане от Районния съд в Пловдив.

"Невинаги има причинно-следствена връзка между това, което се вижда на екрана и това, което е реалната причина", добави в коментара си Паталенски.

Той пристигна при засилена охрана, заяви, че съжалява за случилото се и се извини. Адвокат Боян Цонев обаче обяви пред журналистите в съда, че клиентът му е опитал да скочи от прозорец на третия етаж на Трето РУП в Пловдив. Цонев поиска съдебно-психиатрична експертиза за Александър Паталенски, която да установи дали страда от биполярно разстройство.

В крайна сметка Районният съд съдът реши, че при по-лека мярка мъжът може да извърши друго престъпление. Затова, въпреки че няма опасност да се укрие, Александър Паталенски получи постоянен арест.