Буйствалият в пловдивския КАТ дрогиран шофьор вече е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът Атанас Илиев. По думите му има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно - за оказаната яростна съпротива.

Възможното наказание по тези обвинения е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави прокурорът, цитиран от БНР.

49-годишният шофьор, който вчера следобед вилня в двора на КАТ-Пловдив, се оказва абсолютен "рекордьор" по нарушения на пътния закон, десетки глоби, актове и фишове, както и с присъди за шофиране след алкохол, съобщи районият прокурор Атанас Илиев.

При последния екшън, който мъжът сътвори, той е бил дрогиран, с отнета книжка и в процедура на изпитателен срок по условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

За 21 години "шофьорски стаж" нарушителят има над 100 фиша и актове, като е стар познайник на пътните полицаи буквално в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се е установил в Пловдив, допълни шефът на КАТ - Пловдив главен инспектор Йордан Милушев.

Във вторник към обед, мъжът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата си, понеже на 1 януари за пореден път са му били свалени номерата и отнета книжката, след като е заловен да кара пил. На служителите обаче направило остро впечатление неговото явно неадекватно поведение и полицаите бързо, но дискретно съставили план да го задържат. Осигурили му специален коридор към изхода, но на излизане шофьорът бил спрян.

Тогава мъжът паникьосан опитал да се измъкне с пълна газ. Тъй като трасето навреме било блокирано с патрулка, той опитал да премине през бетоновите заграждения, където обаче се блъснал и заседнал. Тогава се заключил в колата и започнал да крещи и заплашва че ще се самоубие. В този момент един от полицаите успял да счупи страничното стъкло, отключил колата и измъкнал дрогирания шофьор.