Журналист от програма "Христо Ботев" на БНР е дал положителна проба за коронавирус тази сутрин. Той е в стабилно състояние и е под домашно лечение. Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на националното радио Андон Балтаков.

Контактните лица на заразения са установени, те са 16. Още днес ще им бъдат направени тестове за COVID-19. Сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" в София е дезинфекцирана.

Радиото няма да затваря, но временно ще бъде преустановена практиката да бъдат допускани събеседници до студиата.

Това е втори случай на заразяване в БНР, като първият бе преди десетина дни, когато журналистка от регионалната станция в Благоевград даде положителна проба и бе настанена за болнично лечение.

Четири нови случаи на зараза с Covid-19 са установени и сред служителите на Здравната каса във Враца.  Всички те са свързани с първия случай, който беше потвърден преди дни.

Други двама от семействата на заразените също са с потвърдена диагноза.

Всички близо 50 служители на Здравната каса са под домашна карантина, като малък брой от тях под контрол ще работят в сградата на Касата.

Самата сграда е дезинфекцирана, като достъпът до нея е ограничен както за пациентите, така и за договорните партньори.

Обслужването на потребителите ще бъде възстановено от понеделник. Те ще се приемат в сградата на Районната здравна инспекция във Враца. Там ще работят командировани служители от други офиси на Здравната каса.