Немски овчарки разкъсаха смъртоносно домашно куче, изведено на разходка от стопанина си. Агресивните животни са собственост на Йордан Лечков и били пуснати от него, за да охраняват зона, отдадена на концесия до градския стадион в Сливен, съобщи bTV.

"Съжалявам за случилото се. Истината е по средата. Това е концесия, която е затворена. Тук на 200 метра има парк, където е забранено се разкарат кучета. На 100 метра има специално ограден парк за кучета. Тези хора всяка вечер е всеки ден минава тук и знаят, че ние разполагаме и гледаме кучетата на осем години вече. Те са на наша територия. Както споменах, това е концесия, имаме права и задължения. Оградено е, както се вижда, навсякъде. Може да направите проверка. Евтини сензации се търсят, защото вече на мен ми омръзна да се занимавам с едно и също нещо", коментира Йордан Лечков.

"Всеки ден хиляди деца минават оттук. Тези кучета са социализирани", добави той.

"Преди две вечери се разхождаме със съпругата ми в парк "Юнак". На това място бяхме нападнати от две агресивни кучета без намордници, които излязоха от централния вход. Те нападнаха нас, но разкъсаха нашето куче Арчи", каза Христо Халачев.

Христо Халачев, собственик на разкъсаното куче Арчи

Снимка: bTV

"Съжденията на Лечков ни връщат през 90-те години. Голямото куче да изяде малкото и малкият човек да бъде смазан. Нека общината и отговорните органи да проверят концесионерът собственик ли е на публичните имоти. Той да се държи като собственик, да ни гони и ние да сме виновни, че сме станали жертва на агресията на неговите животни" допълни Халачев.

Румен Иванов, зам. - кмет на Сливен

Снимка: bTV

"Това е концесия от около 20 години. Това, което не може да се ползва, би следвало господин Лечков да си го е оградил, да си го поддържа и да си го пази. Ние разбрахме за случая от интернет, официален сигнал при нас не е идвал. Ще направим проверка. Ако трябва, ще пишем и до други институции. Ще видим дали има подробности по договора, но господин Лечков би следвало да знае", заяви заместник - кметът на Община Сливен Румен Иванов.