По-тежко пострадалата - 49-годишна, е настанена във ВМА.

„Жената, която е докарана при нас, е с политравма, при която водеща е черепно-мозъчната травма“, съобщи пред "Фокус“ говорителят на болницата Любомир Методиев.

Той обясни, че тя е на изкуствена белодробна вентилация ѝ и предстоят контролни образни изследвания в рамките на утрешния ден. По думите му не може да се каже категорично дали има опасност за живота на жената, но засега състоянието й е стабилизирано.

Другата ранена жена, която е 47-годишна, е настанена в "Пирогов" без опасност за живота. 

„Хирурзи са я оперирали, тъй като има счупване на един от пръстите и луксация на друг“, каза говорителят на здравното заведение Мария Пойразова.

Инцидентът стана около 21.00 часа вчера вечерта на Околовръстния път и бул. "България". Първоначално информацията беше за една верижна катастрофа.  По-късно началникът на „Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев уточни, че става въпрос за две, случили се в рамките на няколко секунди. 

Първата кола - БМВ, управлявано от 20-годишен младеж, е помела малък лек автомобил, в който са пътували двете жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило пожарникари да ги извадят. От силния сблъсък едната жена е излетяла от предната седалка и се е озовала в багажника.

Зад волана на другатa кола - също БМВ, е бил 22-годишен младеж. Той ударил странично джип "Инфинити", след което минал през градинката на близката бензиностанция и се забил в рекламна табела.

Според предварителните данни вероятно става въпрос за гонка между шофьорите на двете БМВ-та - от мощната 5-та серия, които са се движели с висока скорост, а двете жени нямат нищо общо.

Часове след инцидента на Околовръстното шосе пък друга жена - на 30 години, загина на Симеоновско шосе, след като беше блъсната последователно от две коли.