Инцидентът е станал между отклоненията за "Бояна" и "Драгалевци" в посока Перник. Ранени са две жени, едната от които е с опасност за живота.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа е гонка между две коли, управлявани от младежи, отбелязва Нова телевизия. Първата кола, управлявана от 20-годишен, помита малък лек автомобил, в който са пътували две жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило намесата на пожарникари, които да ги извадят.

Зад волана на другата кола е бил 22-годишен младеж. Той удря странично джип, след което се забива в близката бензиностанция, уточни за Нова телевизия комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ-София.

По предварителни данни вероятно става въпрос за гонка. Ранените жени са станали случайни жертви.

Катастрофите на Околовръстния път на София от снощи са две, причината е несъобразена скорост, каза и за "Фокус" комисар Тенев.

Двете катастрофи стават в рамките на няколко секунди. Един автомобил удря друг, завърта се и спира на средата на платното. Другият автомобил удря джип, излиза от пътното платно и влиза в намиращата се наблизо бензиностанция, описа ситуацията шефът на "Пътна полиция" в СДВР.

Това са две различни произшествия с два идентични автомобила - БМВ, добави комисар Тенев.

Има две пострадали жени. Едната е с опасност за живота и е настанена в болница с политравма. Другата пострадала е прегледана и освободена, поясни той.