Камен Попов - мъжът, за когото се твърди, че е ударил лидера на "Атака" Волен Сидеров, коментира пред журналисти, че не си спомня такова нещо, предаде БТА.

Той разказа, че съвсем случайно е попаднал на мястото на инцидента на столичната улица "Гурко" и описа идващата срещу него тълпа като "приближаваща се снежна топка".

За няколко минути той се е оказал част от тълпата и веднага след това бил повален на земята от униформен, който му поставил белезници.

Камен Попов заяви, че няма ясен спомен и за това дали е бил близо до лидера на "Атака", но поясни, че е бил обвинен за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди. На свобода е срещу "подписка".

Камен Попов не се определя като героя на вечерта и заяви, че всичко, което е направил, не е нито умишлено, нито преднамерено. Той разказа, че се е явявал на предишни парламентарни избори като кандидат за депутат.

Въпреки че не си спомня какво точно се е случило на улица "Гурко", Камен Попов допуска възможността да е замахнал, но твърди, че твърденията трябва да бъдат доказани. Той допълни, че няма причина да удря лидера на "Атака" и не би го ударил дори и сега да стои срещу него.