Сигналът е подаден в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, съобщиха от пресцентъра на партията, цитирани от БТА.

"Разполагам с информация, която съществува и в електронните медии, че г-жа Политова притежава акции от Първа инвестиционна банка, а нейният съпруг (Евгени Луканов - б.р.) е член на Надзорния съвет и бивш дългогодишен изпълнителен директор на банката. В качеството й на притежател на акции от тази банка, тя е в конфликт на интереси", обяснява Сидеров.
Финансовата институция е притежател на собственост в ски-курортите Витоша, Боровец, Банско и Разлог.

Протестите, които стават в последните дни, покрай промените в Закона за горите, са свързани изключително много с евентуални строежи на ски-съоръжения в тези курорти", пише в сигнала Сидеров.

Според лидера на "Атака" "директорът на една от най-влиятелните телевизии има пряк интерес от строежа на тези съоръжения", срещу които са протестирали в София организирани чрез Facebook и интернет граждани, а "bTV е тенденциозна спрямо отразяването на тези протести".

В отговор на обвиненията на Сидеров от bTV публикуваха позиция, в която не отричат, че Политова има инвестиции в ПИБ. Според телевизията изказванията на Сидеров са абсолютно нелогични и популистки.
"Липсва каквото и да е правно основание да се търси обяснение за законно придобито лично имущество на изпълнителен директор на частна медия", се казва в позицията на телевизията.
"Следователно, изявленията на Сидеров са единствено с цел да се упражни натиск върху редакционната политика на bTV чрез грубо изопачаване на факти, в опит за увреждане на доброто име и репутацията на ръководен служител на компанията и накърняване на авторитета на медията като цяло. Оказването на натиск върху свободна медия е несъвместимо с принципите на демократичното общество", се казва още в съобщението.

Междувременно журналистката от bTV Диана Найденова се извини по повод интервюто си с еколога Петко Цветков.
"Извинявам се на всички млади българи, които лягаха пред багерите на Иракли и които пазят Витоша. Не съм искала да нагрубя никого", се казва в изявление на Найденова, разпространено от bTV.
Тя предизвика остра обществена реакция заради държанието си по време на интервю в предаването "Нека говорят..." с еколога Петко Цветков от фондация "Биоразнообразие" по повод протестите в Закона за горите.
"Може би съм била повече от допустимото емоционална в разговора си с еколога Петко Цветков", казва Найденова.