Работи се по отстраняване на щетите върху преградното съоръжение на българо-турската граница в района на Малко Търново (в местността "Дълбок дол"), причинени вследствие на обилни валежи. Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа-Бургас.

Оттам информираха, че огромното количество вода, земна, листна и дървесна маса и камъни, са повредили малък участък от общо 127-те километра преградно съоръжение на територията на областта.

Фирмата изпълнител е започнала ремонта на оградата

Снимка: МВР

Областната администрация има подписан договор с фирма, която отговаря за поддръжката на граничното съоръжение. Фирмата незабавно е стартирала работа по възстановяване на засегнатия участък. Докато текат ремонтните дейности, сигурността е обезпечена, уверяват от областната управа.

До приключване на работата на екипите по възстановителните работи на място остава постоянен наряд на "Гранична полиция", съобщиха от МВР.

За падналата ограда пръв алармира в социалните мрежи със снимки от 4 декември депутатът от БСП Николай Цонков. В отговор депутатът Валери Симеонов поясни, че участък от около 30-40 метра от оградата е отнесен от стичане на огромни количества вода след дъжовете.