Поражда се ново недоволство сред служителите в затворите. Този път то е свързано с уволнението на младши инспектор Емил Велков. Работещите зад решетките се оплакват и от налагането на натиск върху техните колеги, участващи в протестните демонстрации.

"Имаме 10 човека, които са уволнени и възстановени само в София. Намират се всякакви поводи. Имаме около 50 човека, наказани за Facebook коментари. Повечето от колегите са си обжалили наказанията и съдът ги е отменил. Пускат се и фалшиви новини в медиите. Скоро излезе една новина, че съм погнат от прокуратурата. Нашият офис е даден от министъра на правосъдието, съгласно споразумение, а получих покана в петдневен срок да го освободя. Установих, че дори няма ток. Днес трябва да върнем ключовете", коментира председателят на Синдиката на служителите в затворите Ясен Тодоров в студиото на "България сутрин".

По думите му най-големият проблем е промяната на режима на работа, тъй като са се наложили 12-часови смени, вместо 24-часови.

"Искаме си смесения режим, с който преобладаваха 24-часовите смени. Очакваме министърът на правосъдието да преразгледа този режим. Трябва да се разгледат и обществените поръчки, предадени на прокуратурата", заяви Ясен Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR

Той сподели, че има подадени няколко искания за среща с министъра на правосъдието Атанас Славов, но служителите в затворите са се срещали само с ресорния зам.-министър Емил Дечев.

На въпроса дали протестите ще продължат, Тодоров отговори, че ще изчакат седмица, след което планират нова демонстрация.

"Очакваме среща с министъра. Днес ще бъде входирано ново искане за среща. Очакваме да упражни контрол върху Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", заяви Тодоров.