Сигналът е подаден на тел. 112 от живущи в кооперацията на шуменската улица "Света гора".

24-годишният Радослав Златев и 50-годишната му майка Елена се скарали. Синът извадил нож и се опитал да намушка майка си, която побягнала от апартамента на първия етаж. Младият мъж обаче я настигнал пред входа на блока и я убил.

Вижте снимки>>>

Пристигналият на място патрулен екип е установил, че жената е починала. В същото време униформените забелязали Радослав, който опитал да избяга. Младият мъж обаче е заловен и отведен в полицейското управление в града. Той ще остане в ареста за 24 часа.

От прокуратурата съобщиха, че срещу Златев ще бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, като арестът му ще бъде удължен на 72 часа.

Извършват се процесуално- следствени действия. Работата по започналото досъдебно производство продължава.

Убитата Елена и съпругът й имат трима сина. Убиецът Радослав е средният. Все още не е ясно какво е предизвикало свадата между майката и младия мъж. По неофициална информация скандалът избухнал заради пари, съобщи местният сайт "Шум.бг".

Съсед на семейството пък разказа пред "Шумен Топ новини", че е видял как убиецът се прибира с голям нож към блока. На входа Радослав срещнал комшийка от 4-ия етаж, направил й знак да се отмести и влязъл в апартамента си.