Това благопожелание отправи българският патриарх Неофит в словото си на празничната Света литургия за Цветница в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

В храма още от сутринта бяха дошли много вярващи, за да чуят посланията за празника Вход Господен в Йерусалим, носейки върбови клонки и пролетни цветя.

В словото пред миряните в храма българският патриарх говори за последната седмица от живота на Исус Христос - за Страстната седмица, и за влизането му на днешния ден Цветница в Йерусалим. Исус Христос доброволно прие кръстната смърт, за да ни дарува своето спасение.

До тази Богочовешка трагедия оставаше само една последна седмица и тя трябваше да започне от портите на Светия град Йерусалим, който беше център и средоточие на цялата старозаветна история и на дългото и трепетно очакване на обещания месия, каза Негово светейшество.

Той отбеляза, че тази единствена по рода си седмица - Страстната седмица, е започнала с "Осанна", преминала е през "Разпни го", за да завърши в утрото на Пасха с преславното Христово Възкресение.

Макар и все пак да знаем това, ние всяка богослужебна година отново съпреживяваме и в тези съдбоносни дни с въодушевление посрещаме Господа при портите на Йерусалим. С внимание се вслушваме в притчите и в пророчествата, изречени от Него в храма, присъединяваме се към Светите му апостоли на Тайната вечеря, съпровождаме го в Гетсиманската градина и по мъчителния му път към Голгота. И независимо от съпреживяната тъга в този ден, на Неговото тържествено влизане в Йерусалим, в сърцата ни владее радост от това, че сме Христови и имаме Него - възкръсналия от мъртвите победител на смъртта, защото в Него е залогът и за нашата победа и спасение, посочи в словото си патриарх Неофит.