Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се включи днес в шествие на толерантността и единението "Заедно за България, заедно за Европа". Събитието се проведе по повод Деня на спасението на българските евреи и бе организирано съвместно от Организацията на евреите в България "Шалом" и Столична община.

Шествието тръгна от Паметника на Незнайния войн, премина през Храм-паметника "Св. Александър Невски", Народно събрание и завърши на Паметника на спасението с церемония и поднасяне на венци и цветя. Специално за това значимо събитие в България пристигна лично президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер.

"В очите на международната общност България е една от най-толерантните страни и спасяването на българските евреи е едно от събитията, които са допринесли за изграждането на този положителен образ. 76 години са достатъчно дълъг период, през който да сме си направили нужната равносметка за грешките от миналото и да не допускаме съществуването на агресия и нетолерантност в нашето общество. Радостен съм да видя как през всички тези години сме успели да съхраним духа си и отново сме заедно на такива събития, за да отдадем нужната почит на всички общественици, духовници, политици и граждани, спасили от депортация в лагерите на смъртта 50 000 български евреи", сподели Цветанов.