Преди дни Старозагорският окръжен съд също отказа да го задържи в ареста, както настоява прокуратурата.

Според магистратите в Пловдив няма опасност 43-годишният Сапунджиев да се укрие и да възпрепятства разследването с наложената му мярка „домашен арест”, която се равнявала по сила на „задържане под стража”.

Съдът обаче остави без уважение и молбата на защитника на Сапунджиев, който поиска по-лека мярка на задържане, предаде "Фокус".

Направените проби за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.
Георги Сапунджиев обаче имал още 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Това съобщи по време на заседанието на Пловдивския апелативен съд прокурорът по делото Красимир Папаризов. Нарушенията са били свързани с управление на автомобила без документ, за управление след употреба на алкохол над 0.5 промила, управление, без да се съобразява с пътната обстановка и др. Всичко това прави този водач опасен на пътя, каза прокурорът.
Срещу Сапунджиев имало заведено дело и за нанесена средна телесна повреда.

Обвиняемият не се яви в съда, което по Закон било негово право. Неговият защитник представи декларация от името на Сапунджиев, че не желае да се явява на заседанието. Освен това неговото здравословно състояние не било добро. Той е със спукано тъпанче след побой непосредствено след инцидента на пешеходната зона.

Само три майки дойдоха на планувания по-рано през деня протест, докато се гледа мярката на Сапунджиев. Те обявиха, че ще продължат да настояват за по-строи мерки от закона спрямо такива нарушители. 

От 5 юни в интернет върви подписка с искане за публичен съдебен процес и ефективна присъда срещу Георги Сапунджиев. В подписката са се включили над 2500 души.

Трагичният инцидент
се случи около 19:00 часа на 2 юни на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора.

Георги Сапунджиев предприема неразрешена маневра от улица "Кольо Ганчев" с джип Land Rover и навлиза в пешеходната алея в опит да направи обратен завой пред СОУ "Васил Левски". Под гумите на джипа попада 4-годишният Паоло Иванов с велосипеда си. Свидетели на инцидента стават родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само констатират смъртта на детето.