Специалисти по здравни грижи от "Пирогов" излязоха на протест заради неизплатени заплати за последния месец, предаде БНР.

Било им е обещано днес до обяд да получат парите си, но това не е било изпълнено. От болницата са обяснили забавянето с несключването на анекс към Националния рамков договор със Здравната каса.

На входа на "Пирогов" е залепено съобщение, подписано от д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на болницата, че поради неподписването на новия национален рамков договор от проф. Поромански НЗОК не е превела парите за изработената дейност. В момента тече процедура по вписване и след нейното приключване подписването на новия национален рамков договор ще стане факт.

Това е причина за забавянето на заплатите, но те ще бъдат изплатени не по-късно то 30 юни тази година.

Според специалистите по здравни грижи днес до обяд е трябвало да бъдат преведени техните пари, което до момента не се е случило. Те заявиха:

"Не е коректно да се оставят хората без заплати, има хора с кредити, банките ги притискат".

"И аз недоволствам от това, че не са ни преведени заплатите и никой официално нищо не ни обяснява. При всяка смяна на правителство и смяна на директор ние да търпим това нещо е недопустимо".

"Нищо не са ни обяснили поне на нас. Но това, че ние тук сме една шепа хора, не означава, че хората не искат да си получат парите. Просто в момента има много хора пред кабинетите, тук е Спешен център".