75-годишната леля Здравка от село Петърч бе изписана от УМБАЛ "Св. Анна" - София АД като абсолютен рекордьор сред излекуваните от коронавирус у нас. 

Престоят й в реанимацията е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. Жената е била спасена. Днес тя е изписана от болницата в добро състояние.

Зад този успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

"Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор - тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше" разказа д-р Станоевски.

"Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него", подчерта доц. Мария Атанасова - началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка през сълзи благодари на лекувалите я лекари: "Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница "Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо", сподели тя на изписване към дома.