По граничните пунктове с Гърция трафикът е интензивен. Техническо затруднение в системата за граничен контрол е довело до струпване на автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Проблемът е отстранен преди повече от час и половина и трафикът постепенно се нормализира, но остава интензивен.

По данни на "Гранична полиция" нa Граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) "Илинден" и на ГКПП "Маказа" трафикът е интензивен за леки автомобили на "изход". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

От "Гранична полиция" препоръчват пътуващите към и от Гърция освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко Войвода".

Трафикът на границата с Румъния също е интензивен, сочат данните на "Гранична полиция". Интензивно е преминаването на товарни автомобили на изход нa граничните пунктове "Видин", "Оряхово" и "Кардам". На ГКПП "Русе" трафикът е интензивен за леки автомобили на изход.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация, добавя БТА.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На граничните пунктове с Турция, Република Северна Македония и Сърбия трафикът се осъществява нормално.

В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.