След вчерашния кошмарен трафик в посока българското Черноморие и Гърция, днес движението натам, а вече и към Турция, остава натоварено. 

Преди граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" се е образувала колона от автомобили, като по информация на БНТ преди 10 часа тя вече бе дълга 2 км. Очевидци съобщават за БТА, че преминаването отнема повече от час. 

На границата с Гърция трафикът е интензивен и на "Маказа" за леки и товарни автомобили на вход и изход.

От "Гранична полиция" препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен "Кулата" и "Маказа", и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница. Това са "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода". 

Натоварено е движението и по граничните пунктове с Турция

По данни на "Гранична полиция" към 6 часа тази сутрин трафикът е интензивен и нa граничните пунктове "Видин", "Никопол", "Дуранкулак, "Оряхово" и "Кардам" за товарни автомобили на изход.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"-"Липница" и "Крушари"-"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.