33-годишна родилка е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след като е била приета в 5 часа сутринта в тежко състояние, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Оттам допълват, че жената е била в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Събраният спешен екип, решил да направи секцио, установил, че плодът е мъртъв. Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават реанимационните дейности, но въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката е починала в 9:40 часа.

По случая се извършва вътрешна проверка. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на болницата е информирало Регионалната здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция "Медицински надзор".

От МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" изказват съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

В началото на декември м.г. 26-годишна бременна в седмия месец почина в лечебното заведение, след като бе приета в коматозно състояние, с данни за мозъчен оток. Бебето й - момиченце - бе изродено живо с тегло от 1300 грама и бе настанено в неонатологията.