Родилка почина след раждане в кърджалийската болница, бебето е оживяло. Бременната жена е била в МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" през уикенда.

Тя е родила в нощта срещу понеделник чрез секцио. След това състоянието ѝ се е влошило и е родилката е била приета в интензивно отделение. Починала е тази сутрин. Новороденото тежи 1 300 грама, за него се полагат грижи в Отделението по неонатология, предаде 24rodopi.com.

Прокуратурата в Кърджали започва проверка по случая, с която да се установят обстоятелствата при които е настъпила смъртта на родилка, каза прокурор Димитрина Делчева пред БТА.

Тя обясни, че тепърва ще се проверява кога жената е постъпила в болницата, кога е родила, както и дали са на лице данни за извършване на престъпление. Проверката ще бъде назначена утре сутринта, към настоящия момент няма образувано досъдебно производство.

На този етап от болницата коментираха само, че ще излязат с изявление по случая утре.

При нея ще трябва да се установи при какви обстоятелства е постъпила в болница жената и каква е причината за смъртта й. Ако бъде установено, че има данни за извършено престъпление ще бъде образувано досъдебно производство