Служители на сектор ''Престъпления по пътищата''  и полицаи от Трето районно управление (РУ) на МВР са проверявали за проституиращи по околовръстния път.
За ограничаване на проституцията и свързаните с нея престъпления за периода от 10 до 12 август и от 17 до 18 август полицаите са задържали 34 проституиращи жени.

На шест от задържаните са съставени актове за установяване на административно нарушение, а на три - актове по Закона за българските лични документи. Една от жените е доведена в СДВР във връзка с постановление за принудително довеждане по досъдебно производство.

Операцията е насочена основно срещу сутеньорите и техните мрежи, допълва БНТ.

На територията на Трето РПУ вчера при полицейска акция за противодействие на проституцията и сводничеството са били арестувани други две жени - на 42 и 31 години, които са били известни на полицията за проституция.
Жените са задържани в къща в столичния кв. ''Зона Б-19''.

Това е поредна акция срещу проституцията, след като през юли бяха арестувани  жрици на любовта и сводници в района на Варна и курортите по Южното черноморие. На жените бе повдигнато обвинение за безделничество.

През май полицията проведе операция с кодовото име "Сводниците",  при която бяха атакувани заведения, в които се предлагат секс услуги.

През април пък бяха арестувани Близнаците, считани за босове на варненската проституция.

Повече от 130 стриптизьорки и проститутки в 18 клуба пък бяха заловени при операция  "Октопод".