Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус", като уточни, че са атакувани заведения, в които се предлагат секс услуги.

Клуб „Версай” се намира на булевард „Ал. Стамболийски”, а „Ивона” на улица „Неофит Рилски”. Задържани са 10 души, сред които - Весислав-Вики, Емил Бръснатия и Росен Дебелия, както и Миглена Хана, смятана за „мадам” на проституиращите момичета, По време на операцията са иззети списъци на проститутки и адреси, открити са пари - около 10 000 лева и наркотици, обявени за лична консумация. По-късно са задържани още една жена и петима мъже.

Цветанов специално отбеляза, че „Сводниците” е продължение на операцията „Октопод” в частта й, засягаща предлагането на секс услуги. И тогава спецполицаи атакуваха нощни клубове, за които обявиха, че са под контрола на приближени до Алексей Петров.

При спецоперация "Октопод" на 10 февруари т.г бяха задържани той и още петима души. Бившата барета и съветник в ДАНС, станал известен с прозвището Трактора, е обвинен за ръководене на организирана престъпна банда, пране на пари, укриване на данъци, склоняване към проституция и рекет.

Същевременно в Стара Загора е била финализирана и спецоперацията на МВР,  наречена условно „Безхаберниците”, каза още Цветан Цветанов. Там бе разбита престъпна група, която е била профилирана във фиктивна утилизация на армейски боеприпаси - 14 тона.
„Групата е продавала за скрап боеприпаси от армейския полигон „Змеево”, като членовете й сами са опитвали да утилизират снарядите и са изваждали барут и взривни вещества, за да неутрализират боеприпасите. След това тези боеприпаси са продавани за скрап”, обясни министър Цветанов.

Вижте част от задържаните


Вижте видео от операцията, предоставено от пресцентъра на МВР