За пета поредна година в София ще се проведе Поход за свобода в защита на жертвите на трафика на хора. Събитието се организира по повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, и в него ще участват доброволци от цял свят.

"Правим този символичен манифест, за да покажем, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес. Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че заедно можем да сложим край на робството веднъж завинаги. Походът ще се проведе в събота, 20 октомври, от 11:00 часа на ново място - НДК, пред паметника с лъва (на мястото на бившия паметник "1300 години България), където заедно, в колона по един ще вървим и ще покажем на града, че ние сме новите борци свобода", съобщиха организаторите от фондация А21 в страницата на събитието във Фейсбук.

Първите 150 души, които се регистрират на място в 10:30 часа, ще получат черна тениска на кампанията.

Тази година Походът за свобода ще завърши с прожекция на документалния филм MISSING PERSONS, посветен на 10-годишнината на организацията. 

"Фондация "А21" е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството", призоваха организаторите на похода.