Зам.-районният прокурор на Пловдив Йорданка Тилова съобщи, че 28-годишният Петър Бакалски и двамата му приятели - Георги Косев и Георги Туджаров, са обвинени в хулиганство, извършено с изключителна дързост и в съучастие, предаде "Фокус".

Законът предвижда за това престъпление „лишаване от свобода" до 5 години.

Гаврата с 21-годишната Нона Славова е била извършена на 24 юли в Пловдив. Момичето е бивша приятелка на Петър Бакалски, но след раздяла, той решил да си отмъсти. Заедно с двамата си приятели, младият мъж привиква Нона на среща. Когато момичето идва, тримата й изливат литри блажна боя върху главата.

"Геройството" било заснето и качено в социалната мрежа. На видеоклипа се вижда как Петър маже боята по главата и лицето на бившата си приятелка. Така искал да я накаже, задето му изневерявала. Пострадалата постъпила в шок в болница, откъдето съобщиха, че има опасност за зрението й.

За няколко часа клипът предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Българският хелзински комитет осъди нападението като брутално и представляващо жестока проява на насилие срещу жените и призова прокуратурата да вземе отношение. Държавното обвинение се самосезира.

Пред Нова телевизия обаче Петър Бакалски заяви, че публичното унижение на бившата му приятелка е напълно в рамките на нещата и той не съжалява за постъпката си.