Входът за зрелището е бил 20 лв. Това е посочено в обвинителния акт срещу 48-годишния бивш полицай Иван Иванов и 23-годишния му син Константин.

Двамата са обвинени за това, че са отглеждали и обучавали за боеве 50 питбула, като животните били на различна възраст и с различен пол. За отглеждането на кучетата били използвани и специфични тренировъчни схеми. Освен това били третирани с медикаменти и препарати за увеличаване на мускулната маса и сила, като например „метан“, „тестостерон“ и „декадурабулин“.

Първото заседание по делото в Районния съд в Пловдив вчера бе отложено заради служебна ангажираност на адвокат Йордан Давчев, който е поел защитата на Константин Иванов, който пък не се яви в съдебната зала.

"Прокуратурата много трудно ще докаже, че Иван Иванов е развъждал животните за боеве до смърт. Отглеждането на питбули му е хоби, някои е продавал", заяви неговият адвокат Красимир Стоянов, цитиран от "24 часа".

По думите му раните на кучетата не били от битките, а от самонаранявания, тъй като се дърпали от синджирите.

"Арената е използвана за малките питбули, за да са в затворено пространство и да не ходят при големите кучета", обясни адвокат Стоянов.

Експертът по делото доц. Красимира Узунова от Тракийския университет в Стара Загора обаче е категорична, че питбулите са били специално обучавани за боеве помежду си. По тази причина били много агресивни. В момента се намирали в кучешкия приют в Пловдив, където специалисти се опитват да ги превъзпитават.

Следващото заседание по делото е на 11 май.