Докато той говореше по темата - промените на Конституцията и Закона за съдебната власт, няколко членове на протестната организация вдигнаха плакати с надписи "Помните ли 14 юни 2013 г. #"КОЙ?" (тогава депутатът от ДПС Делян Пеевски бе назначен за шеф на ДАНС, което предизвика масовите протести - б.р.).

Вижте снимки >>

На плакатите бяха изписани и няколко въпроса, които обаче не бяха с въпросителен, а с удивителен знак: #КОЙ все още не иска реформа на съдебната система и разследване на КТБ! и #КОЙ все още прокужда децата ни в чужбина, за да няма отпор!"

Най-отдолу протестърите бяха изписали с тъмни букви своя призив: "Не се отказвайте, не се страхувайте и ще успеем!"

Цацаров прекъсна речта си и се обърна към активистите с молба да свалят плакатите, за да се виждат лицата им и да се гледат очи в очи, предаде "Правен свят". Един от тримата дори бе помолен да махне и слънчевите си очила.

Съдебната охрана тръгна да гони активистите на "Протестна мрежа" от залата, единият униформен дори започна да дърпа палкатите от ръцете им. Главният прокурор обаче заяви, че може да останат, просто призова да пазят тишина.

Накрая те напуснаха демонстративно залата при изказването на професор Георги Близнашки, който неотдавна нападна правосъдния министър Христо Иванов - двигател на съдебната реформа. Бившият служебен премиер заяви, че той е некомпетентен, няма и един работен ден и докато бил в неговия кабинет постоянно се налагало да "му дърпа юздите".