Огнище на Covid-19 е регистрирано в Дома за възрастни хора в община Сунгурларе. 28 души са с доказана инфекция, съобщиха от Регионалната здравна инспекция село Лозарево.

28 са потребителите на дома. Разболели са се 24-ма от тях. Положителни са пробите и на 4-ма души от персонала - една медицинска сестра и трима санитари. Заразата тръгнала, след като 94-годишен мъж е приет в болница заради инсулт, а тестът му за коронавирус се оказал положителен, предава БНР.

Жена на 91 години е с изразена симптоматика - температура и хрема. Останалите са в добро общо състояние, поясняват от Община Сунгурларе. Болните са изолирани заедно със заразения персонал, който се грижи за тях. На дома е направена пълна дезинфекция. Всички обитатели са под карантина.

41 са новите случаи на COVID-19 от почивните дни в община Бургас. Сред заразените в областта са 8 медици, един учител и 3-ма ученици. 8 души са хоспитализирани, двама са починали. 97 са положителните проби за коронавирус от почивните дни в Бургаска област.