Обявилият гладна и жадна стачка Владимир Генов, който бе транспортиран в столичната УМБАЛ "Света Анна" от екип на Спешна помощ, сам е напуснал лечебното заведение, след като е отказал допълнителни изследвания, съобщиха от пресцентъра на болницата.

58-годишният мъж протестираше вече шесто денонощие без да приема храна и никакви течности. Днес обаче състоянието му се влошило и останалите протестиращи в палатковия лагер пред Министерски съвет го убедили поне да пие вода и да извикат Спешна помощ.

Генов е приет в спешното отделение на "Света Анна", където е прегледан от дежурните медици. При прегледа е установено, че пациентът е във видимо добро състояние, без установени здравни проблеми.

От болницата допълниха, че обявилият гладна стачка няма показания за болнично лечение. Владимир Генов е отказал допълнителни изследвания и се е подписал, че напуска лечебното заведение по собствено желание.

Мъжът е здравно неосигурен повече от 5 години, казаха още от "Света Анна".

Вчера бе съобщено, че освен Владимир Генов още четирима души са започнали да гладуват с искане за оставка на правителството.