Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов ще участва в конференция на тема "Разказ за множество флангове: НАТО и нуждата от стратегия за Черно море" в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Тя се организира от Германската атлантическа асоциация, съвместно с държавното Канцлерство на Бавария в Мюнхен, като част от Мюнхенската конференция по сигурността. Конференцията е част от серията на високо ниво "Разговори по въпросите на сигурността в Принц-Карл-Пале".

Цветанов ще участва в дебат заедно с министъра на отбраната на Румъния, командващия американската армия за Европа и грузинския външен министър. Встъпителни изказвания по темата ще направят д-р Флориан Херман - член на Ландтага, баварски държавен министър и директор на държавното Канцлерство на Бавария, Кристиан Шмидт - член на Бундестага, председател на Германската атлантическа асоциация и бивш федерален министър на земеделието, и посланик Волфганг Ишингер - председател на Мюнхенската конференция по сигурността.