54-годишен мъж и 51-годишната му спътничка загинаха при челен удар между два леки автомобила снощи на пътя между пловдивските села Калековец и Стряма, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

Тежкият инцидент е станал около 19.30 часа.

Лек автомобил „Хонда” се движил с несъобразена скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в лек автомобил „Фолксваген”.

При удара на място са загинали 54-годишният шофьор на фолксвагена от село Крайници и 51-годишната му спътничка от Пловдив.

В болница със сериозни травми са настанени шофьорът на „Хонда”-та – 23-годишен младеж от Пловдив и двамата му спътника – 31-годишен мъж, също пловдивчанин, и 23-годишна девойка от Калековец.

54-годишна жена пък загина тази сутрин около 8.10 часа на магистрала "Тракия", съобщиха от МВР.
Катастрофата е станала малко преди пътен възел "Зимница" в посока София. Товарен автомобил "Скания" с великотърновска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, при движение в аварийната лента се удря в спрял лек автомобил "Фолксваген Поло", до който е стояла жената. Тя е загинала на място.

Два часа по-късно 45-годишен мъж загина при катастрофа на пътя между Луковит и село Петревене. Ударили са се челно лек автомобил „Опел” и камион. Загинал е 45-годишен мъж. Има и един ранен.

Миналата седмица 9 души загинаха, а 12 души бяха ранени при четири тежки катастрофи в страната.

Четири са жертвите на катастрофа, станала около 1 ч. в четвъртък на пътя между първомайското с. Бяла река и Хасково, а 19-годишно момиче от с. Виница е загинало при катастрофа, станала около 22 часа в сряда край Първомай. 17-годишно момче, ранено при инцидента край Хасково, пък се бори за живота си в пловдивска болница.

Третата катастрофа стана на главен път Е-79 между село Железница и Симитли около 16 часа в четвъртък. Петима души пострадаха при челния сблъсък между две леки коли.

24 часа по-късно - в петък трима възрастни и едно дете загинаха при катастрофа в Кресненското дефиле. Шестима са ранените.