Инцидентът станал на 16 октомври около 12.15 ч. на варненския бул. “Княз Борис І”, в непосредствена близост до Делфинариума, съобщиха от полицията в морския град.

Дорелов паркирал мерцедеса си в тревните площи. Служител на Общинска полиция се опитал да му направи забележка, но бизнесменът не му обърнал внимание. 27-годишният полицай отново се легитимирал и поискал документите на водача, той обаче го наругал, затворил стъклото на колата си и потеглил. Униформеният бил блъснат, а колата преминала през дясното му ходило, уточняват от варненската полиция.

Малко по-късно 51-годишният строителен предприемач бил задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство и му е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда на полицай при изпълнение на служебните му задължения. Престъплението предвижда до 3 години затвор.

Венцислав Дорелов е с мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 2000 лева. Той е известен с първия мол, който построи във Варна, с превръщането на близкото до града село Приселци в местен Бевърли Хилс и търговията с недвижими имоти, пише "24 часа".