Главен комисар Георги Арабаджиев е роден на 29.09.1973 г. в Стамболийски. Завършил е специалност "Право" в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и специалност "Икономика" в Общоикономическия факултет на УНСС.

Постъпва на работа в МВР през 1999 г. на длъжност "разузнавач 3-та степен" в сектора "Икономическа полиция" при 5-о РПУ-СДВР.

През 2002 г. е преназначен на длъжност "разузнавач 2-ра степен" в сектора "Финансово-кредитна система" . От 2007 г. заема длъжността началник на сектора "Противодействие на корупцията в бюджетните организации".

На 15.03.2010 г. е назначен на длъжност заместник-директор на ГД "Криминална полиция", а от 2.07.2012 г. - на длъжност заместник-директор ГД "Национална полиция".

От 29.07.2014 г. е заместник-директор ГД "Криминална полиция" и директор на дирекция "Разследване" в ГДНП.

Има специализация в Европейската служба за борба с измамите OLAF - Брюксел, и в Школата на италианската финансова полиция "Guardia di finanza" в Рим.

В петък е започнало национално съвещание на ръководния състав на МВР. Анализ на средата за сигурност, противодействие на миграционния натиск, тероризмът, кадрово и ресурсно укрепване на ГДБОП, ограничаване на нивата на конвенционалната престъпност, оптимизиране на реакциите при бедствия, аварии и катастрофи, административна реформа са темите на съвещанието, което бе открито от министър Бъчварова.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов акцентира върху състоянието и ефективността при противодействието на контрабандата, престъпността и опазването на обществения ред, и ограничаването на последствията от миграционния натиск.