На място са изпратени полицейски екипи. Районът е отцепен. Нанесени са щети и по сградата на кметството, където се помещава и офис на "Български пощи".

Извършват се огледи, но към момента няма яснота колко са откраднатите пари.

От Обединена българска банка, чийто е банкоматът, разпространиха официално съобщение относно посегателството.

"Устройството е напълно нефункциониращо, но бихме искали да уверим всички наши клиенти, че по никакъв начин не са и няма да бъдат ощетени финансово. В момента тече разследване, в което ОББ оказва пълно съдействие на полицията с цел разкриване извършителите на посегателството. Осланяме се на адекватната реакция на властите в бързото разрешаване на случая и предотвратяване на бъдещи такива деяния", заявяват от банката.

В селото има само два банкомата. Взривяването на единия със сигурност ще затрудни пенсионерите в Лозен, на които вчера бяха преведени пенсиите по банковите сметки, съобщи bTV.

През юни 2012 г. беше взривен банкомат в столичния квартал "Надежда 6". Тогава бяха откраднати около 37 000 лева. Над 50 000 лева пък останаха в касетките на устройството и разпилени около него.

Само месец по-късно в пернишкия квартал "Тева" също бе взривен банкомат. Устройството бе монтирано в магазин в подблоково пространство. Въпреки използваното самоделно взривно устройство с около 200 грама тротилов еквивалент, пари не бяха откраднати.