Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на Столична община, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

48-годишният Боршош заема мястото на Тодор Чобанов, който бе уволнен от кмета на София Йорданка Фандъкова заради голямото забавяне на проектите за реставрацията на минералните бани в "Овча купел" и "Горна баня".

Бившият шеф на НДК е възпитаник на Софийския университет "Св. Кл. Охридски", специалност "Културология". Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб "Перото", театър "Азарян", ДНК -пространство за съвременен танц и пърформанс.

Само преди 40 дни Софийският градски съд оправда Мирослав Боршош по делото за НДК. Той беше подсъдим за длъжностно присвояване, умишлена безстопанственост и сключването на множество неизгодни сделки. Боршош бе обвинен, че използвал нецелево почти 3,5 милиона лева, отпуснати за адаптирането на НДК за нуждите за европредседателството. Разследването и съдебният процес продължиха близо 4 години.