Зам.-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

До назначаването на нов зам.-кмет, управлението на направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова.

От Столична община не съобщават причините за освобождаването на Чобанов

Тодор Чобанов е роден на 11 септември 1977 г. в Асеновград. Той е магистър по история и археология от СУ "Св. Климент Охридски", а от 2008 г. е доктор по археология.

Работил е като координатор на проекти в гражданския сектор, експерт в програма ФАР към МРРБ, началник на инспектората за културно наследство в Министерството на културата, консултант по културно наследство към постоянната работна група по връщане на незаконно изнесените ценности във ВКП и други.

Преди да бъде назначен за зам.-кмет на София през 2011 година, Чобанов бе зам.-министър на културата, както и съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм.