Представители на службите чакаха 40-годишния Ардашес Тигранян още на пистата и го откараха, за да даде показания по случая. На този етап няма основания за неговия арест, съобщи bTV.

Неговият приятел Геворг Геворгян, също пристигнал у нас, обаче говори пред журналисти. Той е брат на другия арменец, който бил в буса преди инцидента, и разказа, че разбрали за ситуацията от новините. След като в брюкселската полиция не могли да дадат никаква информация на Тигранян и го посъветвали да разговаря с българските власти, той се върнал предсрочно. Наел си е и адвокат. 

По думите на Геворгян Тигранян търгувал с козметика и това било първо негово излизане от Армения по бизнес дела. Преди да отлети от София, той минал през Бургас, за да вземе важни документи. По същата причина бил и в Брюксел през последните два дни и имал двупосочен билет, с който да се върне.

Вторият арменец Арсен Геворгян, пък се прибрал в Ереван през Москва, защото имал неотложна работа.

Тигранян беше разпитван 5 часа и привечер бе пуснат от СДВР. Той заяви пред очакващите го медии, цитиран от БНР:

"Всичко до момента все още не е приключило. Не мога да давам коментари, защото съм подписал декларация да не говоря. В понеделник отново трябва да бъда в полицията. Иначе вътре не се случи нищо особено. В понеделник ще ми кажат какво са решили. Все още не съм видял микробуса си".

Тепърва ще стане ясно и дали той ще бъде обезщетен за повредите, които спецполицаите нанесоха на автомобила, търсейки взривно устройство.

Вчера главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че две кучета и два технически уреда са реагирали на взривно вещество в автомобила, но добави, че причината може да е именно денкът с козметика, открит вътре. Костов обаче допусна, че е възможно някой от багажите да е бил в досег с взривно вещество.

Премиерът Бойко Борисов изрази остро недоволство защо три часа по телевизиите е предавано "реалити шоу" и е създадена паника в цялата държава, като журналистите били допуснати много наблизо и ако имало бомба са "щели да ги изтрепят". Той нареди това да не се повтаря повече.