Медицинска сестра, която беше записана със скрита камера да обижда и напада дете от яслената група в столичната 27 ДГ "Детска китка", доброволно е подала заявление за напускане. Според родителите на записа се чува, че за 5 часа детето 4 пъти "яде шамари". Разпоредена е вътрешна проверка, която включва писмени обяснения от директора на детската градина Галя Димитрова, както и на медицинското лице Снежина Стоичкова, съобщиха от район "Надежда", предаде bTV.

Експерти от Столична община са извършили проверка в градината, за да бъде изяснена отговорността на директора по случая. Димитрова ще представи на Столична община писмените обяснения на останалите служители, отговарящи за групата на пострадалото дете. Ще бъдат наложени и санкции.

Експерти са се срещнали с родителите на детето, от които се очаква да подадат писмени сигнали до Столична община и Държавна агенция закрила на детето. Те ще търсят правата си в съда. С пострадалото момиченце ще работи психолог.

Част от родителите отказаха да пуснат децата си.

Снимка: bTV

Уличената медицинска сестра отказа да застане пред камера, но отрече да е тормозила детето. По думите на директорката обаче е признала - била изнервена и изморена. От Столичната община уверяват, че повече няма да я вземат на работа. Разпитани са всички служители на детската градина, които работят в яслените групи, но никой не признава да е бил свидетел.

Директорката на детската градина ще проведе спешно допитване до родителите за въвеждане на видеонаблюдение и при постигнато съгласие такова ще бъде изградено