Родители от София записаха тайно как малката им дъщеричка е подложена на обиди и насилие в яслата, която посещава. Става дума за ДГ 27 "Детска китка", съобщи bTV.

Снимка: bTV

"Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!", се чува в началото на записа.

Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й.

"Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе", разказа майката Илиана Джонева.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата й играчка.

"В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок", допълни бащата Лориан Джонев, който с ужас чува как служителка в яслата крещи: "Какво искаш?! Какво искаш?! Мръсницо, животно мръсно!".

"Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина", каза още майката.

Родителите са подали жалба в районната администрация. От Столичната община заявиха, че ще направят проверка.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Тя отказа да участва в репортажа, но по телефона отрече да е обиждала и удряла детето. Затова не чувствала вина.

Пред работодателя си обаче тя е признала за случилото се. В писмено обяснение служителката заявила, че била уморена и изнервена, затова станало така, разказа директорката на детската градина Галина Христова.

Тя я е предложила за дисциплинарно наказание, но какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда".

Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.