Поради това движението в аварийната лента е забранено, посочи инж. Лазаров, цитиран от БНР.

"В петък водихме разговори с фирмата-изпълнител евентуално да започне укрепващите дейности. За съжаление, в момента периодът е такъв, че трудно може да спрем движението от Пловдив към София, за да започне строителството", обясни шефът на АПИ.

По думите му, движението в аварийната лента в посока София на виадукта, който се намира преди тунела на Траянови врата, е спряно, защото тротоарните конзоли са силно амортизирани.

По думите на Лазаров, за довършването на ремонтите на двата виадукта по магистрала "Тракия" и на виадукта "Бебреш" по магистрала "Хемус" са необходими още около 25 милиона лева. Парите са предвидени в бюджета за следващата година.

В началото на юли т.г. приключи ремонтът на дясното платно на виадукта на 67-ия километър в посока Пловдив. Строително-монтажните работи стартираха през август м.г. Изпълнител бе ПОРР Бау Гмбх, а стойността на договора бе 8 699 474 лв.
Тогава от АПИ съобщиха, че ремонтът на лявото платно на виадукта в посока от Пловдив към София ще започне след осигуряване на финансов ресурс за обекта.