Поклонението пред тленните останки на президента на Радио и Агенция "Фокус" Красимир Узунов продължи повече от 2 часа в Централния военен клуб. Присъстващите негови близки, приятели, съмишленици, общественици, държавници, военни и служители изпратиха Красимир Узунов с трогващи слова и сълзи на очи.

В своето траурно слово председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева каза, че никоя смърт не може да заличи Красимир Узунов. В траурното си слово проф. Пламен Павлов каза, че се разделяме с Красимир Узунов в условен смисъл, тъй като неговият безсмъртен дух остава.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че "поручика ще остане в съзнанието ни като човека, който отдаде живота си на възстановяването на честта и славата на Българската армия". "Шапки долу за Красимир Узунов" бе призивът към българите на близкия му приятел вицеадмирал Пламен Манушев. Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров цитира полк. Борис Дрангов: "две смърти няма, без една не може".

"Красимир Узунов остава като продължаваща будна мисъл на един народен будител от 21 век", е мнението на негови приятели. В залата на Централния военен клуб той бе определен като патриот и като човек, отдаден на каузи.

След поклонението близки, приятели и съмишленици запалиха свещ в памет на Красимир Узунов в столичния храм "Св. София", където викарият на Софийската митрополия и белоградчишки епископ Поликарп отслужи опело. В словото си епископ Поликарп призова "да подражаваме на Красимир Узунов във вярата и любовта му към Отечеството и към всички паднали герои за Майка България".

По-късно Красимир Узунов бе изпратен с военни почести и гвардейски духов оркестър. Траурната церемония се състоя в Централните софийски гробища. Погребалното шествие бе придружено от военен ескорт до гроба, където беше положено тялото му. Там близки и приятели изпратиха Красимир Узунов  в последния му път, коленичиха и запазиха минута мълчание. В знак на уважение и признателност бяха изстреляни пет залпа. В рамките на военната траурна церемония прозвуча и химна на Република България, изпълнен от Гвардейския представителен духов оркестър.

Красимир Узунов ще бъде запомнен като родолюбец, който посвещава живота си на България като офицер от Българската армия, а впоследствие като журналист, писател, общественик. Автор е на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история.