Сигналът за инцидента е подаден снощи около 21.54 часа.

При изкачване шофьорът на лек автомобил "Фолксваген Пасат” с шуменска регистрация загубил контрол. Колата излязла вдясно от пътя, преобърнала се и се ударил в скат, след което се е самозапалила.

Водачът и спътникът му не са успели да излязат и са изгорели живи. Самоличността им не е установена към момента. Назначени са експертизи и е образувано досъдебно производство.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че през изминалото денонощие при 27 тежки пътно-транспортни произшествия в страната са загинали двама души. Ранени са 28. В София за последните 24 часа са регистрирани 140 леки и едно тежко пътни произшествия. Няма загинали, един е ранен.

Днес републиканските пътища са проходими. Ограничена е видимостта поради мъгла до 50 м в района на Западната дъга на Околовръстното шосе в София, в Герман и по магистрала "Тракия" в Софийска област.

Видимостта е ограничена и от 100 до 150 метра в областите Добрич, Силистра, Кюстендил и в районите на Свищов, Родопите и Средногорието (област Пазарджик), Харманли, Свиленград, Гулянци и Русе-Бяла, а до 200 метра - по поречието на река Струма в област Благоевград.