Сигналът за тежката катастрофа, която е станала в участъка между ловешките села Микре и Голец, е подаден в 9.40 часа. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според първоначалните данни, автобус „Сетра“, в който пътували 39 души, и лек автомобил „Мицубиши“ със софийска регистрация са се ударили челно. След сблъсъка, автобусът се е преобърнал.

Вижне снимки>>>

На място са загинали трима души - жена, управлявала леката кола, водачът на автобуса и един от пътниците. От Областната дирекция на МВР в Ловеч уточниха, че починалата жена е на 45 години, шофьорът на автобуса е на 36 години, а загиналият пътник е на 43 години.

16 души са пострадали
и са приети в ловешката болница, съобщи за БТА директорът й д-р Татяна Ганчева.

Четирима от тях са в тежко състояние. Една от пострадалите вече е транспортирана в неврохирургична клиника в Плевен. Предстои лекарите да преценят дали и другите трима, които са с черепно-мозъчни травми, се налага да бъдат откарани в лечебно заведение в Плевен.

Временно е ограничено преминаването в района на инцидента. Обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Абланица.

По предварителни данни причина за произшествието е навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия на място. Делото се наблюдава от дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Ловеч.

Автобусът, който е на горнооряховската фирма за пътнически превози "Бъчварови", е превозвал служители на общинската администрация в Лясковец, които отивали на коледно тържество във Вършец, предаде Нова телевизия.

Към мястото на катастрофата пътува и кметът на Лясковец Ивелина Гецова.

"Колегите са в шок", заяви тя.