Коментари - 3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки) | Днес.dir.bg

3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки)

Трима души са загинали, а 16 са ранени при челен удар между автобус с 39 пътници и лек автомобил на главния път София-Варна. След сблъсъка рейсът се преобърнал.

Обратно в новината

Коментари - 3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Слаба работа е тук! И моралните инвалиди са само 2-3, един се мисли за професионален шофьор, но не може да пише, а и психотест не е минал. За причините на катастрофата нищо не се казва, което е подозрително, като с Хитрино.

Жалко за хората, но щяха да направят страхотен отдих в Спа хотелите на град Вършец. Заповядайте и ще се убедите стига с това Банско , Добринище и Боровец. За премиера -слънце Северна България и особено северозапна не съществува.

Скъпи приятели в навечерието на най-светлия празник Коледа нека бъдем по-смирени,по-добри и да внимаваме като шофираме.Весели празници на всички!

Унищожихме си хубавата държавичка. Някаква зла безумна и луда сила продължава да изтребва народа,поголовно,кой как свари мре. Народа се надпреварва да мре. Уникален феномен. Жалко за България. Горко на нас , децата ни и внуците. каквото беше ,беше. Сега е кой оцелее. Останалите среща на оня свят.Там поне риформатори и криминални психопати няма да има.

В хубавата държавичка в годините от 1968-а до 1990-а жертвите в ПТП са над 1000 по официални данни на МВР. За последните 5 години жертвите в ПТП са около 700 годишно.

шефче

За ЦЕЛИЯТ ПЕРИОД, нали!?

ТОВА са АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!!!Средно всяка година загиват на пътя около 1000 души!

Услужливо пропускаш да споменеш, че тези "около 700" от 2013 година насам, започват да нарастват с по около 50 души на година. Това случайно съвпада с абдикирането на КАТ от пътищата на страната и превръщането на ЗДВП в поредната ненужна купчина хартия.

За да е такава статистиката с жертвите преди 10 ноември си има чисто технически причини: 1. Масово хората караха клите си само събото и неделя, защото останалото време бяха на работа, атова води до загуба на форма. 2. Коланите не бяха задължителни, даже повечето коли нямаха такива. 3. Намаше еърбеци. 4. Понятието пасивна безопасност, както ди деформируеми и абсорбционни зони не бяха изобретени. Затова почти всеки удар в дърво или нещо друго със скорост по- голяма от 40 километра задължително завършваше с трупове.

Доста тъпо е да се цъкат минуси на статистически данни.

хе.хе....тъпак!!!!!!

Нали вече ти обясниха, че са сменили методиката на отчитане на жертвите? Ти имаш ли обяснение защо от 5 г има рязко намаление на жертвите?

Тази зла безумна и луда сила се нарича простащина. И понеже е дълбоко вкоренена в българина очаквам тази тенденция да се засили.

Да обявим пътуващите в автобуса на служебно е.... за герои и да им отпуснем награда , все пак са изпълнявали служебните си задачи в работно време , каква е разликата с ония от Хитрино , та за тех награда , а за тия _не. Награда за всеки чиновник който понякога му се случи и да поработи. понякога .

Правилно, най добре е да ги обявим за Горяни, посмъртни герои с ордени за мъченическа и геройска смърт за демокрация,лустрация и риформи ! Амин. Гражданите за идиотско развитие, раздавайте медалите.

Оди се ш.ибай Лари. То бива тъпоумие, ама твоето и на още няколко ника тука си е класика. И черна завист - явно отдавна сте на сухо.

Простотията ганьовска унищожава народа на България.

Положението Минке е такова, по нашите пътища е по-опасно отколкото на Берлински коледен базар !

БЕЗУМИЕТО на българина по пътищата НЯМА КРАЙ!!!!!!!! Всеки ден съм зад волана и всеки ден съм свидетел на УНИКАЛНИ ИДИОТЩИНИ по пътя! А дУпетатите само увеличават санкциите за нарушения, от което резултата е КРЪГЛА НУЛА!!! Но явно това е идеята - колкото се може повече българи да се ИЗПОТРЕПЯТ по пътищата...................щото само от МИЗЕРИЯ не умираме достатъчно бързо, явно.....................

Нема лабаво.тоя прост електорат се удря челно, много обича. Челният сблъсък им е най любим. свещенна тъпота. Споко, виновни няма. До следващия челен номер. Виновни са Путин Дс, хибридната война , комунистите, досиетата, символите и баба Вуна.

Простотията ганьовска.

няма контрол за нищо и от никой, т.нар. контролни ограни се крият на топло и само мислят как да турят нещо на джоб, иначе имаме не лоши закони и наредби за въвеждане на ред. Обаче тука е баш най-големия тарикат и и връзкар и да си ги нямаме такива - закони, правила, норми... чалга до дупка и смело и смахнато към гробищата. И най-лесно е да търсим виновни, да натопим някой, за да можем да вилнеем наволя...

ето оня ден - събота по икиндия - 13-14 часа- на паркинг на Кухланд - инвалидните места заети, няма нито един стикер. като един тарикат с MICRA заел 2 места за по сигурно - Звъня на 112 - от там почват да ме разпитват и унизяват, за дето им развалям съботното лежерно мръхтунене на държавната паница - Кай съм, защо съм, и за финал ми дават акъл да съм идел да кажа на охраната... Викам и на ПАТКАТА : - А на МАМА да кажа ли? - Ама господине не се подигравайте! - деек само те могат да се подиграват. естествено никаква реакция от никой. към 17:30-18 на същото място още по зле. пак звъня - пак същите умни идей... и понеже се имах малко повече време - викам им - сега ще седя тука да видя кога ще бнаправите нещо. Половин час подир оная се присеща че не ми се е подиграла достатъчно, а и зада види дали съм още там ми звъни - да съм и дадял номерата на колите - Викам 1 не ми е работа, 2. ако ти ги дам кога да дойда да си получа заплатат. 3. ако много държи да ме назначи на работа и заплатка и цял ден ще и давам номера. - Ама как се казвам, продължава с извращенията - Викам същия от обед, вече ме записахте - като чели дали съм Пенчо или Генчо, прави разлика относно неправилното паркиране. И както се сещате никаква реакция. на всеки 15-20 минути им звънях и им викам - Пак съм аз, нали знаете за кво се обаждам... и така до 19:20 никой не реагира. Не че съм очаквал да дойде някой тюфлек от рушветчийската КАТ, ей тъй за спорта... На другио - Литл и там само "инвалиди" - с мерджани и кайени, даже и един мержан с Мамалигарска табела... ако та в мамалигариа се изпщлющи така на инвалидно място, ще си гледа мерджана само на снимка поне 6 месеца. Ей това ни е държавата защото ние сме боклуиците!!! - все някой ни е виновен за собственото малоумие.

112 не беше ли за спешни случаи? Пожар ли имаше, смъртен случай ли? Не си даваш името-кой да пишат за свидетел в акта, ако дойдат органите? Не казваш номерата на МПС- пак да питам защо да идва някой когато този си е тръгнал и няма нито свидетел нито нарушител? Влизал ли си в съдебна зала някога? Страх те е да направиш забележка на шофьорите, но си висиш там 1 час. Нямаш си друга работа, пречиш на хората да си вършат работата, страхлива мижитурка си, пък и все някой трябва да ти е виновен-на майка си ще се оплачеш, заплата си искаш и пр. Мухльо си! Питай женати си- ще ти го потвърди.

Кой го е казал ,че колата се е движела в насрещното ...Вижте снимка 3 ... ясно се виждат следите от гуми на автобуса в лявото платно , явно е искал да се прибере в неговата си лента ,не е успял , нацелил с предно ляво колело ,колата , то се къса , от там го повлича на ляво и от центробежните сили , той се обръща на дясната си страна ...а колата след удара , просто е отхвърчала назад ..Гледайте внимателно ..

От кризисния щаб :, шофьора на автобуса е карал с превишена , добре че е умрял иначе щеше да последва съдбата на машинистите от Хитрино , първо в психиатрията да го убият умствено , после на съд и морално и физически докато забрави , че е карал влака не от Бургас за Русе а не обратното от Русе за Бургас. Я как при здрава гара , нач. гарата малко умря и сега няма ни създава проблеми.

Ако скъса предно ляво няма да го повлече наляво а губи устойчивост и предницата почва да се сее. Тоя номер съм го преживял в Сетра едно време в ляв завой скъса десен носач и видях какво се случи. Автобуса не се обърна но отпред стана страшно. Шофьора 10 минути не знаеше къде е после. Ако колата му е откъснала окачването автобуса е почнал да се разхожда наляво надясно, шофьора не е успял да го овладее както примен и се е преметнал при по -рязка смяна на посоката.Така че наистина автобуса може да е бил в насрешното но меже да е било и след удара.

Минахме ли броя на убитите от миналата година?! Май няколко човешки жертви ни трябваха?! Черен хумор, може би, но ще има още жертви по празниците... Всеки си мисли, че на него няма да му се случи, и тази черта не е само наша национална, срещал съм я и при други дори европейски нации!!! Да караме внимателно и да се пазим от идиотите!!! Бог да прости жертвите и нас, че не можем да се пазим!!!

'ми не, не сме го минали. Иначе си прав. А на тези, които реват за затягане на наказанията, бих им препоръчал да видят смъртността при ПТП в любимата САЩ: 30 хиляди годишно при население къмто 300 млн., т.е. 1 на 10000. В България е около 700 при население 7 млн., т.е. пак 1 на 10000. Явно другаде е заровено кучето.

ако бе мигант,щяхме да го опънем на кръст,щяхме да намразим всичките мигранти. сега е наш и всичко е ок.лицемерие

Ко речи, ко?

в статията няма и дума за Путин и Русия, нещо дрогата не ти влияе май добре.

Защо? Защо се избиваме по пътищата??? Без това сме малко! Нямат ли край тези лоши новини?!

Едни сме богопомазни, а вие, останалите сте пълнеж. Нас, богопомазните, оня ни прибира по бързо при себе си, но покрай нас, и някои от вас се сдобиват с височайшето щастие.

видите ли софийска регистрация, веднага повишено внимание! и най-вече ако е само "с", това са "старите" софийски регистрации, това са най-големите гадове на пътя!

Провинциален паразит!

Всеки който е пътувал у нас знае че по пътищата правила не се спазват, ограниченията за скоростта са украса а забранителната маркировка е драсканица за разнообразие. Кара се както искат и с колкото искат

жена шофьор е като жена- инжинер - нито едното нито другото

инжЕнер

Още веднъж тъпанар!

Ами единственото решение остава всички пътища с бетонни прегради по средата и забрана за изпреварване. По-добре бавно, но жив.

И един като аварира, сещаш ли се какво се случва? Аман от малоумщини!

Викала ли е Аллах Акбар тая слива?!

причина за произшествието е навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса......кой им дава книжки на тези шофери, кой ги контролира?!?!?!?!?!?! В България терористите не се крият, може да ги срещнете челно на някой завой!!!!!!!!

България няма нужда да се стрхува от Ислямска държава или терористите й, в България подобни терористични атаки с убити и ранени се случват всеки божи ден, ние самите сме си терористите, защото сме и садисти, и мазохисти, ЧЕ ТЪРПИМЕ ВСИЧКО ТОВА, че това ни е ежедневието, и че го търпиме оюе Цацаров и останалите по върховете. Така че няма защо да ни страхуват, това, от което другите се опасяват, НИЕ ГО ЖИВЕЕМЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ, БИХ КАЗАЛ ОТ ИМА-НЯМА 70 ГОДИНИ! Може би и затова Ислямака държава не оперира у нас, те пред нашите си терористи са напрво аматъори и не могат и да мечтаят за ефекта от свършеното от нашите у нас! Само сравнете например последствията от терористичната атака в Германия, която потресе света, с този от Хитрино например, за да разберете.

Всеки кандидат шофьор трябва да минава през тренажор за сблъсък с 40 км/ч.

Кандидат-шофьорите трябва най-вече да се научат да шофират.

си е говорила през целия път по смартфона или си е търсила червилото и не е дори разбрала как е влязла в насрещното движение и с каква скорост,за да обърнеш автобус.Получила си е това което заслужава,жалко за другите.

Сигурно и ти, заслужи, морен слон да те клати дедо Ратко

бабо Тудорке, от кога стана дедо Ратко? Да не ти е пораснал член?

лелеее тая леля с каква скорост се е забила в автобуса, трябва да е летяла като ракета, за да успее да го обърне

Всички ходим по коледни купони,но, след работа...да, трагедия е,обаче,къде е тръгнали всички общински служители от сутринта, в работен ден, при това-четвъртък,едва ли са планирали да се върнат утре сутрин,за да отидат на работа,в петък, работен ден,пред празници...за държавни и общински служители,един допълнителен почивен

Ми на секс туризъм са тръгнали ... Да не мислиш, че ще бият толкова път за едното ядене или спане.

Гост, всички служители от общинската администрация ли са били в автобуса? Знаеш ли, че може да са в отпуск днес и утре? Има кой да казва дали е в работно време пътуването. На теб не ти ли трепна сърцето, че има загинали и ранени и много техни приятели и роднини тъгуват?

Знам аз. Вие, общинските службаши сте най тежко преживящите паразити на света. При вас се плаща не за извършена услуга, както навсякъде другаде, а за ефективно скъсани нервни връзки на опрелия до служебните ви задължения.

Ако в тази общиничка "Лясковец" има повече от 40 общински служители-хрантутници, е направо престъпление и обирджийство на народни пари.

Хайде, къде е дружинката водачи със затихващи функции, да ни обясни как трябва да се ограничи скоростта, да се разстрелва на място за кихане зад волана, и че тези, които можем да караме автомобил бързо сме инвалиди?

На вас свръхчовеците никой не смее копче да ви каже. Господ ви е дал реакция на киборги и законите на физиката за вас не важат. Можем само да ви завиждаме, тц, тц ...

Огледай се в огледалото. На простак не трябва да му се обяснява. ТОЙ се е родил знаещ, макар съдраните му гащи..

дрисльо, лично ще ти счупя врата ако ми се изпречиш на пътя!!!!профи

Какво ще се случи, ако си представим, че вече сме ограничили скоростта по закон, на 5 км в час, а въпреки това, кифлите с Мицубиши Л200 продължат да убиват хората в автобусите? Може би, да я свалим на нула, за всички автомобили? На това дередже сме, именно, защото законите ни се пишат от неграмотни чиновници, като тези от автобуса на "Бъчварова" ли пише там на снимката, че не мога да го прочета добре. А на тях нищо не им коства дори да въведат в закона отрицателна максимална скорост. Акъл не им пречи, власт не ги спира!

Ако имаш снимки само от купони, от плажа или пък с колата, не е зле да си направиш и някоя по-представителна. Най добре с костюм. На близките ти може скоро да им дотрябва...

Оцелелите получиха предсрочно коледните си подаръци.

общинските стари моми и мераклии се понесли на групово разменно коледно осеменяване , ама котка им минала пътя , лубрикантите останали неизползвани ..... до следващия път

автобус Шкода -- alooo дирниците , такова животно няма в българия от 30 години поне

тези от къде имат пари да отидат от лясковец във вършец, една много бедна община

Днес не е ли работен ден?

Усвояваме. Програми пишем. Обменяме опит. А вие дремете и мърморете. По богати няма да станете.

Като гладох снимките ,що ми се струва ,че автобусът е бил в насрещната лента (сн 3) -следите от гумите си личат ,как рязко се е прибрал в дясно,последвал е удар в дясната му част ,къса се предно ляво окачване и дръпва рязко в дясно ,където се и обръща , а насметената окиличка явно е отхвърчала някъде напред (всъщност назад по до тогавашната и посока на движение) .. Така ми се струва ...

Мишки и мишоци от всички общини съединяйвате се телесно на партийни Коледни банкети семе- дари! Напращели Старшини ви очакват пийнали.

Вулгаря, какво да правиш. Просто един нормален за тях от годината ден. Изключително малоумно племе. Неспират да мрънкат, че били в "колониално робство", а не виждат най-тежките окови- тези на собствената им дивотия..

Много ти се иска да измислиш нещо обидно, но на български дума "вулгаря" няма, затова пък има специално название за един съседен народ - гърчоля /има и турчиля, но това е извън темата/. Що се отнася до жертвите на ПТП, в Гърция никак не са малко. Познавах лично един лицензиран гръцки инструктор, беше с основно образование, можеш да си представиш какво ниво на подготовка дава на съселяните си.

С олигофрени е пълно из пътищата, онзи ден един се вряза мейди мене и един автобус само и само за да мине, ако не бях натиснал спирачкити ме удряше и се завъртахме та този лед. Изобщо не им пука и не мислят с главата си. Иначе са страхливи, после ще се утрепе само и само да избяга.

Простотията убива!

Всички автобуси включително и малките пътнически бусчета не спазват никакво ограничение на скоростта. Защо контролните органи не погледнат най елементарното нещо, ВЪВ КОЛКО ЧАСА ТРЪГВАТ ОТ точка А и ВЪВ КОЛКО ЧАСА пристигат във точка Б. Всяка една навигация ще ви посочи времето за изминаване на това разстояние.

Какви глупости дращиш. Не виждаш ли че колата се е забила със зверска сила в автобуса. Явно шофьорката и много е бързала за онзи свят

Защото контролните органи нямат такова задължение, пък и не могат да сметнат средната скорост. И най-вече защото това упражнение е безсмислено според нашите закони, тъй като не може да бъде използвано за наказание на бързите шофьори. Обаче ти представяш ли си как ще засичат времето "контролните органи"?

Жалко за хората ! Този участък е много гаден. Относително прав, няма завои и предразполага към увеличаване на скоростта. От друга страна има възвишения и спускания, няма видимост и е много тесен. Точно по средата на маршрута е - София-Варна. Водачите и от София, и за София вече са поуморени и поуспокоени, намаляват вниманието. Само магистралата Хемус ще изличи този участък от картата, ама дали ще я доживеем ... Европейците си направиха пътя, който ги интересуваше - София-Свиленград, а Хемус си е съвсем вътрешен за страната път. Едва ли ще дадат пари в близко бъдеще.

Наближават избори. Ще ни залеят сега с поредните обещания за Хемус.

Трябва да се намали скоростта пр. до 110 на магистрала, 80 извънградско, 40 градско и да се налагат огромни глоби при неспазване, както и да се подобри събирането им. Хората трябва да се съобразяват с пътната обстановка.

Ако шофьорите се съобразяват с пътната обстановка и собствената си квалификация,намаляването на скоростта,както предлагате,е излишно.

Човекът е роднина на накой катаджия, та да сложи едно рамо на лобито - и да успи по-наивните шофьори, че така трябва. Разбира се, ако целта е да се спазват правилата, то глобите нищо не решават, а трябва да има съзнание на първо място и контрол на второ. Но представяте ли си катаджия, който знае целия правилник за движение?? Това е абсурд - те не го спазват по принцип, няма нужда да го знаят.

А най-добре да се забрани всичко, що вдига над 15 км/ч. Преди да има автомобили не е имало жертви в ПТП, нали? Би ли обяснил как хората ще се съобразяват с пътната обстановка, ако ограниченията не са съобразени с нея? Или като как ще наложиш ограничения за всички видове ситуации и метеорологични условия? Единствено съм съгласен с последното ти изречение, но то по никакъв начин не се връзва с налагането на изкуствени ограничения. Да, ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА.

Винаги е имало такива жертви. За римско време със сигурност, макар да нямам статистика. А последно си спомням Фредерик Жолио Кюри - сгазен от карета с конски впряг. Няма нужда да се отказваме от автомобили, за да ни газят коне.

Даже бих добавил, при превишаване на скоростта която предлага колегата с повече от 40км/ч да се спира превозното средство от движение. Само когато българина му стегнеш юздите тогава ще влезне в правия път, иначе е непоправим.

Здравейте ДИР, на някой направили ли му впечатление,че автобуса от снимката не е ШКОДА? А е СЕТРА ! Шкода не продават автобуси в БГ, само тролейте в София са ШКОДА. Не е лошо да се коригирате!

Това трудова злополука ли ще се води?

Съболезнования на всички близки на загиналите. Хора, моля ви, мислете, когато карате! Спомняйте си всички такива случаи, когато се помислите за велики шофьори!

Челният удар си е челен удар-не прощава.Само не разбирам защо не пишат кой е виновен.Макар че се досещам.

Двупосочния София-Варна е капан за хора. Мир на праха на загиналите, а живите трябва да вкарат повече ум, за да са по-дълго живи.

Капан е за некадърници и такива дето се мислят за богоравни. Иначе си е съвсем нормален път както повечето из Европа

Баахмааму ...щом в една община като Лясковец ,са се намерили 50 броя чиновници да се разтъпчат все още в работен ден чаак до Вършец за харчене на пари и лапане ,предполагам какво е в по-големите ... Превърнахме се в държава на държавна администрация , пенсионери ,"социални" -подпомагани ...интересно е кои работят в материалната сфера , които ...СЪЗДАВА ? Явно само в "СИВИЯ СЕКТОР" може само да се ...ОЦЕЛЯВА ...Щото ,ако си в РЕАЛНИЯ няма да можеш ,поне 1/2 от времето си ще трябва да работиш ,за да изхранваш такива ...НИЩОПРАВЧИЦИ ,дето само се чудят , с какви данъци ,акцизи , налози , глоби , да те одерат докато все още дишаш ... Къде е Лясковец ...къде ..Вършец ... пътуване ,спане ...ядене ..пиене , веселби , докато другите се гърбят ... И само те ли са ? Казват безработицата у нас е намаляла ...Трънки намаляла ... - една част се е изнесла в странство - една част въобще не се е регистрирала ,а се препитава като мен в "сивия сектор" - поне половината от т.н "заети" са ...АДМИНИСТРАЦИЯ" ИЛИ НА НЯКАКВА БЮДЖЕТНА СОФРА ... Иначе България цъфти и се развива ... Чисто човешки , съжалявам ,съчувствам на загиналите ,познавам пътя , във времена кога имаше много работа(за нас дребните превозвачи) съм го пътувал този маршрут Варна-София и обратно , 3 пъти седмично и то с тов.автомобил ...

и викат нямало пари по високи пенсии а за клюпачка ,"семинари" има

Е, вчерашните с двама по малко загинали спрямо 2015, стават с 1 повече през 2016. Следва продобраване на рекорда.

Загиналите ги преброиха малко прибързано-сигурно са искали да отчетат положителен ефект от работата на КАТ.Обаче такъв ефект няма.

КАТ и работа - това е оксиморон. Освен ако се има предвид статистиката, която водят.

Булката с мицубишито ли ги е отвеяла? - лека й пръст

Да...

Ако не, си бий камшиците. и с автобус при роднините. Обещаваме ако те хванеме, да ти цепнеме Свинетките! Не ти и трябват, кележките варненки, вече са бес гащи От признателните шофйори

Ники

Пишат се глупости, а ударът е бил много жесток. Нека и други кажат, но според мен след удара автобусът се е вдигнал, както при каскада на колелата от едната страна и със страшна скорост се е плъзгал по пътното платно от едната страна с пътниците. Жалко за загиналите!!

Тези неща стават след неправилна преценка на реалността , съчетано с лоши навици !

Коментари - 3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки) | Днес.dir.bg

3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки)

Трима души са загинали, а 16 са ранени при челен удар между автобус с 39 пътници и лек автомобил на главния път София-Варна. След сблъсъка рейсът се преобърнал.

Обратно в новината

Коментари - 3-ма загинали, 16 ранени при удар на автобус и кола (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Слаба работа е тук! И моралните инвалиди са само 2-3, един се мисли за професионален шофьор, но не може да пише, а и психотест не е минал. За причините на катастрофата нищо не се казва, което е подозрително, като с Хитрино.

Жалко за хората, но щяха да направят страхотен отдих в Спа хотелите на град Вършец. Заповядайте и ще се убедите стига с това Банско , Добринище и Боровец. За премиера -слънце Северна България и особено северозапна не съществува.

Скъпи приятели в навечерието на най-светлия празник Коледа нека бъдем по-смирени,по-добри и да внимаваме като шофираме.Весели празници на всички!

Унищожихме си хубавата държавичка. Някаква зла безумна и луда сила продължава да изтребва народа,поголовно,кой как свари мре. Народа се надпреварва да мре. Уникален феномен. Жалко за България. Горко на нас , децата ни и внуците. каквото беше ,беше. Сега е кой оцелее. Останалите среща на оня свят.Там поне риформатори и криминални психопати няма да има.

В хубавата държавичка в годините от 1968-а до 1990-а жертвите в ПТП са над 1000 по официални данни на МВР. За последните 5 години жертвите в ПТП са около 700 годишно.

шефче

За ЦЕЛИЯТ ПЕРИОД, нали!?

ТОВА са АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!!!Средно всяка година загиват на пътя около 1000 души!

Услужливо пропускаш да споменеш, че тези "около 700" от 2013 година насам, започват да нарастват с по около 50 души на година. Това случайно съвпада с абдикирането на КАТ от пътищата на страната и превръщането на ЗДВП в поредната ненужна купчина хартия.

За да е такава статистиката с жертвите преди 10 ноември си има чисто технически причини: 1. Масово хората караха клите си само събото и неделя, защото останалото време бяха на работа, атова води до загуба на форма. 2. Коланите не бяха задължителни, даже повечето коли нямаха такива. 3. Намаше еърбеци. 4. Понятието пасивна безопасност, както ди деформируеми и абсорбционни зони не бяха изобретени. Затова почти всеки удар в дърво или нещо друго със скорост по- голяма от 40 километра задължително завършваше с трупове.

Доста тъпо е да се цъкат минуси на статистически данни.

хе.хе....тъпак!!!!!!

Нали вече ти обясниха, че са сменили методиката на отчитане на жертвите? Ти имаш ли обяснение защо от 5 г има рязко намаление на жертвите?

Тази зла безумна и луда сила се нарича простащина. И понеже е дълбоко вкоренена в българина очаквам тази тенденция да се засили.

Да обявим пътуващите в автобуса на служебно е.... за герои и да им отпуснем награда , все пак са изпълнявали служебните си задачи в работно време , каква е разликата с ония от Хитрино , та за тех награда , а за тия _не. Награда за всеки чиновник който понякога му се случи и да поработи. понякога .

Правилно, най добре е да ги обявим за Горяни, посмъртни герои с ордени за мъченическа и геройска смърт за демокрация,лустрация и риформи ! Амин. Гражданите за идиотско развитие, раздавайте медалите.

Оди се ш.ибай Лари. То бива тъпоумие, ама твоето и на още няколко ника тука си е класика. И черна завист - явно отдавна сте на сухо.

Простотията ганьовска унищожава народа на България.

Положението Минке е такова, по нашите пътища е по-опасно отколкото на Берлински коледен базар !

БЕЗУМИЕТО на българина по пътищата НЯМА КРАЙ!!!!!!!! Всеки ден съм зад волана и всеки ден съм свидетел на УНИКАЛНИ ИДИОТЩИНИ по пътя! А дУпетатите само увеличават санкциите за нарушения, от което резултата е КРЪГЛА НУЛА!!! Но явно това е идеята - колкото се може повече българи да се ИЗПОТРЕПЯТ по пътищата...................щото само от МИЗЕРИЯ не умираме достатъчно бързо, явно.....................

Нема лабаво.тоя прост електорат се удря челно, много обича. Челният сблъсък им е най любим. свещенна тъпота. Споко, виновни няма. До следващия челен номер. Виновни са Путин Дс, хибридната война , комунистите, досиетата, символите и баба Вуна.

Простотията ганьовска.

няма контрол за нищо и от никой, т.нар. контролни ограни се крият на топло и само мислят как да турят нещо на джоб, иначе имаме не лоши закони и наредби за въвеждане на ред. Обаче тука е баш най-големия тарикат и и връзкар и да си ги нямаме такива - закони, правила, норми... чалга до дупка и смело и смахнато към гробищата. И най-лесно е да търсим виновни, да натопим някой, за да можем да вилнеем наволя...

ето оня ден - събота по икиндия - 13-14 часа- на паркинг на Кухланд - инвалидните места заети, няма нито един стикер. като един тарикат с MICRA заел 2 места за по сигурно - Звъня на 112 - от там почват да ме разпитват и унизяват, за дето им развалям съботното лежерно мръхтунене на държавната паница - Кай съм, защо съм, и за финал ми дават акъл да съм идел да кажа на охраната... Викам и на ПАТКАТА : - А на МАМА да кажа ли? - Ама господине не се подигравайте! - деек само те могат да се подиграват. естествено никаква реакция от никой. към 17:30-18 на същото място още по зле. пак звъня - пак същите умни идей... и понеже се имах малко повече време - викам им - сега ще седя тука да видя кога ще бнаправите нещо. Половин час подир оная се присеща че не ми се е подиграла достатъчно, а и зада види дали съм още там ми звъни - да съм и дадял номерата на колите - Викам 1 не ми е работа, 2. ако ти ги дам кога да дойда да си получа заплатат. 3. ако много държи да ме назначи на работа и заплатка и цял ден ще и давам номера. - Ама как се казвам, продължава с извращенията - Викам същия от обед, вече ме записахте - като чели дали съм Пенчо или Генчо, прави разлика относно неправилното паркиране. И както се сещате никаква реакция. на всеки 15-20 минути им звънях и им викам - Пак съм аз, нали знаете за кво се обаждам... и така до 19:20 никой не реагира. Не че съм очаквал да дойде някой тюфлек от рушветчийската КАТ, ей тъй за спорта... На другио - Литл и там само "инвалиди" - с мерджани и кайени, даже и един мержан с Мамалигарска табела... ако та в мамалигариа се изпщлющи така на инвалидно място, ще си гледа мерджана само на снимка поне 6 месеца. Ей това ни е държавата защото ние сме боклуиците!!! - все някой ни е виновен за собственото малоумие.

112 не беше ли за спешни случаи? Пожар ли имаше, смъртен случай ли? Не си даваш името-кой да пишат за свидетел в акта, ако дойдат органите? Не казваш номерата на МПС- пак да питам защо да идва някой когато този си е тръгнал и няма нито свидетел нито нарушител? Влизал ли си в съдебна зала някога? Страх те е да направиш забележка на шофьорите, но си висиш там 1 час. Нямаш си друга работа, пречиш на хората да си вършат работата, страхлива мижитурка си, пък и все някой трябва да ти е виновен-на майка си ще се оплачеш, заплата си искаш и пр. Мухльо си! Питай женати си- ще ти го потвърди.

Кой го е казал ,че колата се е движела в насрещното ...Вижте снимка 3 ... ясно се виждат следите от гуми на автобуса в лявото платно , явно е искал да се прибере в неговата си лента ,не е успял , нацелил с предно ляво колело ,колата , то се къса , от там го повлича на ляво и от центробежните сили , той се обръща на дясната си страна ...а колата след удара , просто е отхвърчала назад ..Гледайте внимателно ..

От кризисния щаб :, шофьора на автобуса е карал с превишена , добре че е умрял иначе щеше да последва съдбата на машинистите от Хитрино , първо в психиатрията да го убият умствено , после на съд и морално и физически докато забрави , че е карал влака не от Бургас за Русе а не обратното от Русе за Бургас. Я как при здрава гара , нач. гарата малко умря и сега няма ни създава проблеми.

Ако скъса предно ляво няма да го повлече наляво а губи устойчивост и предницата почва да се сее. Тоя номер съм го преживял в Сетра едно време в ляв завой скъса десен носач и видях какво се случи. Автобуса не се обърна но отпред стана страшно. Шофьора 10 минути не знаеше къде е после. Ако колата му е откъснала окачването автобуса е почнал да се разхожда наляво надясно, шофьора не е успял да го овладее както примен и се е преметнал при по -рязка смяна на посоката.Така че наистина автобуса може да е бил в насрешното но меже да е било и след удара.

Минахме ли броя на убитите от миналата година?! Май няколко човешки жертви ни трябваха?! Черен хумор, може би, но ще има още жертви по празниците... Всеки си мисли, че на него няма да му се случи, и тази черта не е само наша национална, срещал съм я и при други дори европейски нации!!! Да караме внимателно и да се пазим от идиотите!!! Бог да прости жертвите и нас, че не можем да се пазим!!!

'ми не, не сме го минали. Иначе си прав. А на тези, които реват за затягане на наказанията, бих им препоръчал да видят смъртността при ПТП в любимата САЩ: 30 хиляди годишно при население къмто 300 млн., т.е. 1 на 10000. В България е около 700 при население 7 млн., т.е. пак 1 на 10000. Явно другаде е заровено кучето.

ако бе мигант,щяхме да го опънем на кръст,щяхме да намразим всичките мигранти. сега е наш и всичко е ок.лицемерие

Ко речи, ко?

в статията няма и дума за Путин и Русия, нещо дрогата не ти влияе май добре.

Защо? Защо се избиваме по пътищата??? Без това сме малко! Нямат ли край тези лоши новини?!

Едни сме богопомазни, а вие, останалите сте пълнеж. Нас, богопомазните, оня ни прибира по бързо при себе си, но покрай нас, и някои от вас се сдобиват с височайшето щастие.

видите ли софийска регистрация, веднага повишено внимание! и най-вече ако е само "с", това са "старите" софийски регистрации, това са най-големите гадове на пътя!

Провинциален паразит!

Всеки който е пътувал у нас знае че по пътищата правила не се спазват, ограниченията за скоростта са украса а забранителната маркировка е драсканица за разнообразие. Кара се както искат и с колкото искат

жена шофьор е като жена- инжинер - нито едното нито другото

инжЕнер

Още веднъж тъпанар!

Ами единственото решение остава всички пътища с бетонни прегради по средата и забрана за изпреварване. По-добре бавно, но жив.

И един като аварира, сещаш ли се какво се случва? Аман от малоумщини!

Викала ли е Аллах Акбар тая слива?!

причина за произшествието е навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса......кой им дава книжки на тези шофери, кой ги контролира?!?!?!?!?!?! В България терористите не се крият, може да ги срещнете челно на някой завой!!!!!!!!

България няма нужда да се стрхува от Ислямска държава или терористите й, в България подобни терористични атаки с убити и ранени се случват всеки божи ден, ние самите сме си терористите, защото сме и садисти, и мазохисти, ЧЕ ТЪРПИМЕ ВСИЧКО ТОВА, че това ни е ежедневието, и че го търпиме оюе Цацаров и останалите по върховете. Така че няма защо да ни страхуват, това, от което другите се опасяват, НИЕ ГО ЖИВЕЕМЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ, БИХ КАЗАЛ ОТ ИМА-НЯМА 70 ГОДИНИ! Може би и затова Ислямака държава не оперира у нас, те пред нашите си терористи са напрво аматъори и не могат и да мечтаят за ефекта от свършеното от нашите у нас! Само сравнете например последствията от терористичната атака в Германия, която потресе света, с този от Хитрино например, за да разберете.

Всеки кандидат шофьор трябва да минава през тренажор за сблъсък с 40 км/ч.

Кандидат-шофьорите трябва най-вече да се научат да шофират.

си е говорила през целия път по смартфона или си е търсила червилото и не е дори разбрала как е влязла в насрещното движение и с каква скорост,за да обърнеш автобус.Получила си е това което заслужава,жалко за другите.

Сигурно и ти, заслужи, морен слон да те клати дедо Ратко

бабо Тудорке, от кога стана дедо Ратко? Да не ти е пораснал член?

лелеее тая леля с каква скорост се е забила в автобуса, трябва да е летяла като ракета, за да успее да го обърне

Всички ходим по коледни купони,но, след работа...да, трагедия е,обаче,къде е тръгнали всички общински служители от сутринта, в работен ден, при това-четвъртък,едва ли са планирали да се върнат утре сутрин,за да отидат на работа,в петък, работен ден,пред празници...за държавни и общински служители,един допълнителен почивен

Ми на секс туризъм са тръгнали ... Да не мислиш, че ще бият толкова път за едното ядене или спане.

Гост, всички служители от общинската администрация ли са били в автобуса? Знаеш ли, че може да са в отпуск днес и утре? Има кой да казва дали е в работно време пътуването. На теб не ти ли трепна сърцето, че има загинали и ранени и много техни приятели и роднини тъгуват?

Знам аз. Вие, общинските службаши сте най тежко преживящите паразити на света. При вас се плаща не за извършена услуга, както навсякъде другаде, а за ефективно скъсани нервни връзки на опрелия до служебните ви задължения.

Ако в тази общиничка "Лясковец" има повече от 40 общински служители-хрантутници, е направо престъпление и обирджийство на народни пари.

Хайде, къде е дружинката водачи със затихващи функции, да ни обясни как трябва да се ограничи скоростта, да се разстрелва на място за кихане зад волана, и че тези, които можем да караме автомобил бързо сме инвалиди?

На вас свръхчовеците никой не смее копче да ви каже. Господ ви е дал реакция на киборги и законите на физиката за вас не важат. Можем само да ви завиждаме, тц, тц ...

Огледай се в огледалото. На простак не трябва да му се обяснява. ТОЙ се е родил знаещ, макар съдраните му гащи..

дрисльо, лично ще ти счупя врата ако ми се изпречиш на пътя!!!!профи

Какво ще се случи, ако си представим, че вече сме ограничили скоростта по закон, на 5 км в час, а въпреки това, кифлите с Мицубиши Л200 продължат да убиват хората в автобусите? Може би, да я свалим на нула, за всички автомобили? На това дередже сме, именно, защото законите ни се пишат от неграмотни чиновници, като тези от автобуса на "Бъчварова" ли пише там на снимката, че не мога да го прочета добре. А на тях нищо не им коства дори да въведат в закона отрицателна максимална скорост. Акъл не им пречи, власт не ги спира!

Ако имаш снимки само от купони, от плажа или пък с колата, не е зле да си направиш и някоя по-представителна. Най добре с костюм. На близките ти може скоро да им дотрябва...

Оцелелите получиха предсрочно коледните си подаръци.

общинските стари моми и мераклии се понесли на групово разменно коледно осеменяване , ама котка им минала пътя , лубрикантите останали неизползвани ..... до следващия път

автобус Шкода -- alooo дирниците , такова животно няма в българия от 30 години поне

тези от къде имат пари да отидат от лясковец във вършец, една много бедна община

Днес не е ли работен ден?

Усвояваме. Програми пишем. Обменяме опит. А вие дремете и мърморете. По богати няма да станете.

Като гладох снимките ,що ми се струва ,че автобусът е бил в насрещната лента (сн 3) -следите от гумите си личат ,как рязко се е прибрал в дясно,последвал е удар в дясната му част ,къса се предно ляво окачване и дръпва рязко в дясно ,където се и обръща , а насметената окиличка явно е отхвърчала някъде напред (всъщност назад по до тогавашната и посока на движение) .. Така ми се струва ...

Мишки и мишоци от всички общини съединяйвате се телесно на партийни Коледни банкети семе- дари! Напращели Старшини ви очакват пийнали.

Вулгаря, какво да правиш. Просто един нормален за тях от годината ден. Изключително малоумно племе. Неспират да мрънкат, че били в "колониално робство", а не виждат най-тежките окови- тези на собствената им дивотия..

Много ти се иска да измислиш нещо обидно, но на български дума "вулгаря" няма, затова пък има специално название за един съседен народ - гърчоля /има и турчиля, но това е извън темата/. Що се отнася до жертвите на ПТП, в Гърция никак не са малко. Познавах лично един лицензиран гръцки инструктор, беше с основно образование, можеш да си представиш какво ниво на подготовка дава на съселяните си.

С олигофрени е пълно из пътищата, онзи ден един се вряза мейди мене и един автобус само и само за да мине, ако не бях натиснал спирачкити ме удряше и се завъртахме та този лед. Изобщо не им пука и не мислят с главата си. Иначе са страхливи, после ще се утрепе само и само да избяга.

Простотията убива!

Всички автобуси включително и малките пътнически бусчета не спазват никакво ограничение на скоростта. Защо контролните органи не погледнат най елементарното нещо, ВЪВ КОЛКО ЧАСА ТРЪГВАТ ОТ точка А и ВЪВ КОЛКО ЧАСА пристигат във точка Б. Всяка една навигация ще ви посочи времето за изминаване на това разстояние.

Какви глупости дращиш. Не виждаш ли че колата се е забила със зверска сила в автобуса. Явно шофьорката и много е бързала за онзи свят

Защото контролните органи нямат такова задължение, пък и не могат да сметнат средната скорост. И най-вече защото това упражнение е безсмислено според нашите закони, тъй като не може да бъде използвано за наказание на бързите шофьори. Обаче ти представяш ли си как ще засичат времето "контролните органи"?

Жалко за хората ! Този участък е много гаден. Относително прав, няма завои и предразполага към увеличаване на скоростта. От друга страна има възвишения и спускания, няма видимост и е много тесен. Точно по средата на маршрута е - София-Варна. Водачите и от София, и за София вече са поуморени и поуспокоени, намаляват вниманието. Само магистралата Хемус ще изличи този участък от картата, ама дали ще я доживеем ... Европейците си направиха пътя, който ги интересуваше - София-Свиленград, а Хемус си е съвсем вътрешен за страната път. Едва ли ще дадат пари в близко бъдеще.

Наближават избори. Ще ни залеят сега с поредните обещания за Хемус.

Трябва да се намали скоростта пр. до 110 на магистрала, 80 извънградско, 40 градско и да се налагат огромни глоби при неспазване, както и да се подобри събирането им. Хората трябва да се съобразяват с пътната обстановка.

Ако шофьорите се съобразяват с пътната обстановка и собствената си квалификация,намаляването на скоростта,както предлагате,е излишно.

Човекът е роднина на накой катаджия, та да сложи едно рамо на лобито - и да успи по-наивните шофьори, че така трябва. Разбира се, ако целта е да се спазват правилата, то глобите нищо не решават, а трябва да има съзнание на първо място и контрол на второ. Но представяте ли си катаджия, който знае целия правилник за движение?? Това е абсурд - те не го спазват по принцип, няма нужда да го знаят.

А най-добре да се забрани всичко, що вдига над 15 км/ч. Преди да има автомобили не е имало жертви в ПТП, нали? Би ли обяснил как хората ще се съобразяват с пътната обстановка, ако ограниченията не са съобразени с нея? Или като как ще наложиш ограничения за всички видове ситуации и метеорологични условия? Единствено съм съгласен с последното ти изречение, но то по никакъв начин не се връзва с налагането на изкуствени ограничения. Да, ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА.

Винаги е имало такива жертви. За римско време със сигурност, макар да нямам статистика. А последно си спомням Фредерик Жолио Кюри - сгазен от карета с конски впряг. Няма нужда да се отказваме от автомобили, за да ни газят коне.

Даже бих добавил, при превишаване на скоростта която предлага колегата с повече от 40км/ч да се спира превозното средство от движение. Само когато българина му стегнеш юздите тогава ще влезне в правия път, иначе е непоправим.

Здравейте ДИР, на някой направили ли му впечатление,че автобуса от снимката не е ШКОДА? А е СЕТРА ! Шкода не продават автобуси в БГ, само тролейте в София са ШКОДА. Не е лошо да се коригирате!

Това трудова злополука ли ще се води?

Съболезнования на всички близки на загиналите. Хора, моля ви, мислете, когато карате! Спомняйте си всички такива случаи, когато се помислите за велики шофьори!

Челният удар си е челен удар-не прощава.Само не разбирам защо не пишат кой е виновен.Макар че се досещам.

Двупосочния София-Варна е капан за хора. Мир на праха на загиналите, а живите трябва да вкарат повече ум, за да са по-дълго живи.

Капан е за некадърници и такива дето се мислят за богоравни. Иначе си е съвсем нормален път както повечето из Европа

Баахмааму ...щом в една община като Лясковец ,са се намерили 50 броя чиновници да се разтъпчат все още в работен ден чаак до Вършец за харчене на пари и лапане ,предполагам какво е в по-големите ... Превърнахме се в държава на държавна администрация , пенсионери ,"социални" -подпомагани ...интересно е кои работят в материалната сфера , които ...СЪЗДАВА ? Явно само в "СИВИЯ СЕКТОР" може само да се ...ОЦЕЛЯВА ...Щото ,ако си в РЕАЛНИЯ няма да можеш ,поне 1/2 от времето си ще трябва да работиш ,за да изхранваш такива ...НИЩОПРАВЧИЦИ ,дето само се чудят , с какви данъци ,акцизи , налози , глоби , да те одерат докато все още дишаш ... Къде е Лясковец ...къде ..Вършец ... пътуване ,спане ...ядене ..пиене , веселби , докато другите се гърбят ... И само те ли са ? Казват безработицата у нас е намаляла ...Трънки намаляла ... - една част се е изнесла в странство - една част въобще не се е регистрирала ,а се препитава като мен в "сивия сектор" - поне половината от т.н "заети" са ...АДМИНИСТРАЦИЯ" ИЛИ НА НЯКАКВА БЮДЖЕТНА СОФРА ... Иначе България цъфти и се развива ... Чисто човешки , съжалявам ,съчувствам на загиналите ,познавам пътя , във времена кога имаше много работа(за нас дребните превозвачи) съм го пътувал този маршрут Варна-София и обратно , 3 пъти седмично и то с тов.автомобил ...

и викат нямало пари по високи пенсии а за клюпачка ,"семинари" има

Е, вчерашните с двама по малко загинали спрямо 2015, стават с 1 повече през 2016. Следва продобраване на рекорда.

Загиналите ги преброиха малко прибързано-сигурно са искали да отчетат положителен ефект от работата на КАТ.Обаче такъв ефект няма.

КАТ и работа - това е оксиморон. Освен ако се има предвид статистиката, която водят.

Булката с мицубишито ли ги е отвеяла? - лека й пръст

Да...

Ако не, си бий камшиците. и с автобус при роднините. Обещаваме ако те хванеме, да ти цепнеме Свинетките! Не ти и трябват, кележките варненки, вече са бес гащи От признателните шофйори

Ники

Пишат се глупости, а ударът е бил много жесток. Нека и други кажат, но според мен след удара автобусът се е вдигнал, както при каскада на колелата от едната страна и със страшна скорост се е плъзгал по пътното платно от едната страна с пътниците. Жалко за загиналите!!

Тези неща стават след неправилна преценка на реалността , съчетано с лоши навици !