По първоначални данни са се сблъскали два леки автомобила - "Мерцедес" и "БМВ", съобщиха от полицията.

Мерцедесът е бил шофиран от 44-годишна жена, която е водила майка си на преглед в болницата в Русе. Тя се е движила зад ТИР, когато внезапно БМВ-то е навлязло в нейната лента.

По разкази на очевидци БМВ-то се е въртяло. Предполага се, че шофьорът е изгубил управление над автомобила си заради висока скорост. В колата е пътувала и бременната жена, предаде БГНЕС.

Ударът е бил толкова силен, че двете коли са изхвърчали на голямо разстояние, а двигателят на БМВ-то е влязъл в купето.

Вижте снимки >>>


На мястото са изпратени два екипа на „Спешна помощ“. Пострадалите три жени - на 21 г., 43 г. и 71 г.,  и мъж на 27 г. са откарани в МБАЛ - Русе. Всички са в стабилно състояние, няма опасност за живота и на бременната жена и бъдещето й дете, уточниха от болницата. 
Пострадалите са настанени за наблюдение в хирургичното и ортопедичното отделения.

Полицейски екипи правят оглед на местопроизшествието. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата за катастрофата. Движението по пътя не е спряно, но трафикът се регулира от служителите на МВР.

Само преди 2 дни четирима души тежко пострадаха при челна катастрофа на пътя Русе-Бяла, на разклона за село Иваново. Сред тях бяха световният шампион по кик бокс и таекуон-до Дюк Нуамеруе и сестра му Джоана. Двамата са деца от смесен брак на нигериец и българка.

Средно по петима нарушители на ден засича стационарната камера край ТИР-паркинг "Мидата" по пътя Русе - Бяла, уточни директорът на ОДМВР старши комисар Теодор Атанасов.
Движението с несъобразена скорост е най-често сред регистрираните 1683 нарушения м.г., когато в опасния участък са станали 234 катастрофи с 11 убити и 68 ранени.