Тя е уверила, че до края на октомври ще бъде пуснато движението по отсечката,съобщиха от пресцентъра на Министерството .

Към момента са изпълнени 73 процента от строителните дейностите по трасето.

Създадена е организация на работа, така че и в почивните дни на терен има пълна мобилизация на хора и техника, които използват светлата част деня, за да изпълнят строителството в срок, се казва в съобщението.

Официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата - от Сандански до Кулата, ще се състои в началото на септември, е съобщила министър Павлова.

Към момента отсечката е в експлоатация, като по нея се извършват довършителни работи.

На 31-ви юли движението по ЛОТ 4 от Автомагистрала Струма между Сандански и Кулата беше пуснато. Новата отсечка беше пусната предсрочно, за да се олекоти трафика за Гърция.

С новата част от Автомагистрала Струма пътуването за южната ни съседка  се съкрати с около час. На път за Гърция автомобилите вече не минават по обходния път през Петрич. Така  се спестяват около 25 километра. Трасето беше пуснато ден по-рано от датата, на която фирмата изпълнител пое ангажимента отсечката да е готова.

В името на по-лекия трафик през август, движението тръгна по магистралата, макар и с големия компромис отсечката да не е напълно готова.